Politiet på sporet af gerningsmænd til cykelkup og vild biljagt

Et tip om et cykeltyveri i Skørping førte til vild biljagt i Aalborg mandag aften

Arkivfoto <i>Foto: Henrik Bo</i>

Arkivfoto Foto: Henrik Bo

Opdateret kl. 15.17 med seneste nyt fra Nordjyllands Politi

AALBORG/SKØRPING:Der er en sammenhæng mellem et cykelkup til 375.000 kroner i Skørping natten til mandag og den vilde biljagt, der fandt sted i Aalborg mandag aften.

Det lykkedes to til tre mænd at slippe fra politiet i biljagten, men politiet er på sporet af flere formodede gerningsmænd, som man mener både står bag cykeltyveriet og som kørte vanvidskørsel i Aalborg.

- Vi har en kraftig formodning om, hvem de pågældende er, og jeg vil da opfordre dem til at melde sig til os, siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Ulf Munch Sørensen.

En 43-årig mand blev allerede anholdt natten til tirsdag og sigtet for indbruddet i cykelforretningen. Han er dog blevet løsladt igen, men er fortsat sigtet, oplyser politikommissæren.

Det hele startede natten til mandag omkring klokken 04 blev glaspartiet i fordøren hos Skørping Cykler på Møldrupvej smadret, og tyve læssede flere dyre cykler på en trailer og i en varebil og stak af.

Der var tale om værdifulde mountainbike cykler og landevejscykler af mærket Trek.

Senere modtog Nordjyllands Politi så et konkret tip fra en borger omkring cykeltyveriet, og det var det tip, der sendte indbrudsgruppen til en adresse på Rørdalsvej ved 20-tiden mandag aften, Ulf Munch Sørensen.

Her havde politiet særligt interesse for en adresse og nogle køretøjer i forbindelse med efterforskningen af cykeltyveriet.

Og det var formentlig politiets interesse, der udløste biljagten.

Her forsøgte en hvid kassevogn med høj fart først at påkøre en af politiets biler på stedet, inden den fortsatte flugten på motorvejen. Flere politibiler var involveret i jagten, og da den hvide kassevogn forlod motorvej og kørte ind i byen igen, forsøgte den igen at påkøre en patruljebil.

Biljagten endte på Juelsstien ved Byplanvejens skole, hvor to eller tre personer sprang ud af kassevognen og stak af.

Selvom hundepatruljer blev sat ind i eftersøgningen, så lykkedes det ikke politiet at få fingrene i mændene i kassevognen.

Den 43-årig mand blev senere anholdt på Rørdalsvej, hvor biljagten startede.

Ulf Munch Sørensen fortæller, at politiet har fundet flere cykler i forbindelse med efterforskningen, men at man fortsat kigger flere andre steder efter de sidste cykler.

I den forbindelse opfordrer han borgere til at kontakte politiet, hvis man får tilbudt at købe en billig mountainbike eller landevejscykel.

Nordjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.