To mænd dømt for knivstikkeri midt på motorvej

En 27-årig mand blev stukket med kniv under et skænderi midt på motorvejen ved Svenstrup

 <i>Foto: Torben Hansen</i>

Foto: Torben Hansen

AALBORG:En uenighed i trafikken tog pludselig en dramatisk drejning, da unge mænd steg ud af deres bil og overfaldt en 27-årig mand, der blev stukket i skulderen og håndleddet med kniv.

Nu er to mænd på henholdsvis 21 og 22 år blevet idømt fængselsstraffe for det usædvanlige overfald på den 27-årige.

Det oplyser anklager Anne Thyrrestrup.

Knivstikkeriet skete 19. september omkring klokken 05. Her kørte to biler i sydgående retning på motorvejen. I begge biler sad unge mennesker, der var på vej hjem efter en tur i byen i Aalborg.

De to dømte mænd kørte i den forreste bil, og ifølge det 27-årige offer, som kørte bilen bagved, så slingrede den forreste bil kraftigt. Den 27-årige signalerede derfor med lygterne, for at få bilen foran til at trække ind til siden.

Men det blev i stedet startskuddet til det voldsomme optrin på motorvejen.

Stoppede midt på motorvej

For bilen med de to dømte standsede pludseligt midt på motorvejen ved Svenstrup, og den 21-årige fører sprang ud af bilen. Det samme gjorde den 27-årige mand fra den anden bil, og de to mænd kom i skænderi og håndgemæng.

Det udviklede sig, da den 21-årige trak en kniv og stak den 27-årige i skulderen og i håndleddet, hvor pulsåren blev ramt.

Herefter faldt den 27-årige til jorden, og blev slået og sparket i hovedet og på kroppen af den 21-årige og den 22-årige, der også havde tilsluttet sig overfaldet, forklarer Anne Thyrrestrup.

Hævdede, at det var selvforsvar

I Retten i Aalborg nægtede begge mænd sig skyldige i overfaldet.

Den 21-årige erkendte at have stukket med kniven, men han hævdede, at det var i nødværge. Det mente retten dog ikke, og han blev idømt et år og tre måneders fængsel.

Derudover fik han også taget kørekortet, da han kørte med for høj promille.

Den 22-årige nægtede at have været en del af overfaldet. Det fandt retten dog, at han var, og han blev idømt et års fængsel samt udvisning af landet i seks år.

Den 21-årige modtog dommen, mens den 22-årige udbad sig betænkningstid med henblik på en eventuel anke af dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden