To steder har særligt banket smitten ned: Her er de nyeste coronatal

Størstedelen af de smittede kommer stadig fra to områder i Aalborg Kommune

Foto: Martin Damgård

Foto: Martin Damgård

Andelen af nysmittede i Nordjylland er faldet de seneste otte dage. Det viser de seneste tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed. I alt er 112 smittede med covid-19 den seneste uge mod 127 ugen forinden.

Aalborg midtby står for 36 af de smittede, mens Nørresundby står for 22. I sidste uge var tallet 76 og havde forbindelse til et smitteudbrud på en skole, forklarede Jan Nielsen, direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen og ansvarlig for coronaindsatsen i Aalborg Kommune.

De nyeste tal indeholder både resultater fra antigentest, som aktuelt ikke findes på oversigten hos Statens Serum Institut (SSI), og PCR-test. Det betyder, at tallene i denne grafik ofte er højere end tallene fra SSI, som kun indeholder PCR-tests.

Tallene er derudover ikke korrigeret for mulige "falske positive" antigentests, hvilket kan betyde, at tallene er højere, de er dog korrigeret således, at en smittet borger kun tæller en enkelt gang, uanset om borgeren har både positiv antigen-og PCR-test.

Covid-19 i Aalborg Kommune


Grafik: Covid-19 i Aalborg Kommune
Kilde: Aalborg Kommune. Grafik: Jette Klokkerholm

Sådan er smitten banket ned

Direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Jan Nielsen, forventede i sidste uge, at tallene vil stige det næste stykke tid grundet åbning af skoler og udvalgte butikker. Men den seneste uge har altså ikke vist en overordnet stigning hverken i Nordjylland eller i Aalborg midtby og Nørresundby.

På skolerne i Aalborg Kommune har der været en målrettet indsats mod at få bremset og nedbragt smitten, fortæller direktør i Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune Jakob Ryttersgaard.

- Når en elev smittes, reagerer skolen lynhurtigt med at afklare, hvem de nære kontakter er. Forældrene bliver kontaktet, og de bliver orienteret om, hvilke tests de skal igennem, og at de skal isoleres, siger han.

Som altid gælder de samme retningslinjer om god hygiejne og afstand, men et nyt greb i smittehåndteringen er opfordringen om tests for de ældste elever i 9. og 10. klasse samt sårbare elever over 12 år.

To gange om ugen kommer podere ud på skolerne, og det har der været god opbakning til fra både forældre og elever, og foretagendet har effekt.

- Så sent som i går blev der testet 84 børn og unge på Gl. Lindholm Skole som alle var negative, siger Jakob Ryttersgaard.

De nye tal beviser altså, at med et godt samarbejde kan smitten hurtigt bringes ned igen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.