Coronavirus

Trætte, men fortrøstningsfulde. På sygehuset er de trygge ved genåbningen

Påsken gav intet udsving i antallet af smittede og indlagte, og den nuværende genåbning bekymrer heller ikke ledende overlæge ved Infektionsmedicinsk Afdeling, Michael Dalager-Pedersen

Michael Dalager-Pedersen er overlæge ved Infektionsmedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital.

Michael Dalager-Pedersen er overlæge ved Infektionsmedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital.

På Aalborg Universitetshospital nyder man stilheden.

Efter et langt coronaår, og i særdeleshed en lang coronavinter, har Infektionsmedicinsk afsnit lige nu en enkelt indlagt. Lungemedicinsk afdeling har to.

- Jeg er helt ked af, at du ringer til mig i dag, for jeg tror, det er første gang i hele perioden, at lungemedicinsk har flere end os, udbryder Michael Dalager-Pedersen, der er ledende overlæge ved Infektionsmedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital, grinende og tilføjer.

- Vi har længe ligget på en tre til seks patienter.

Spøg til side.

For det er ikke fordi, man skal grine af eller lave sjov med coronaindlagte eller sygdommen i sig selv, men ved enhver ulykke kan der være brug for en ironisk distance. Og lige præcis distance til coronavirus har personalet på Aalborg Universitetshospital stærkt brug for.

Og selvom pandemien ikke er ovre endnu, er de fortrøstningsfulde. Og de nyder den ro, der lige nu er på afdelingerne.

- For vi er trætte, fastslår Michael Dalager-Pedersen.

Et våben blandt flere

Hvis man sådan helt nøgternt spørger, hvordan det går, får man svaret.

- Vi holder os heldigvis på et lavt indlæggelseskrævende nordjyder med covid, så vi er stadig lavt i vores beredskabsplan og har forholdsvis få indlagte. Det er vi glade for og håber også på, at vi nu, hvor vi nærmer os slutningen af april, kan se ind i en tid med et fortsat lavt antal indlagte.

Man har på sygehuset ikke set en stigning i antallet af indlagte på bagsiden af påsken, ligesom man heller ikke gjorde det i samfundet generelt.

- Det ser ikke ud til, at det har givet anledning til et svirp opad i antallet af smittede.

Hvorvidt antallet af patienter vil stige, på baggrund af den igangværende genåbning, er ifølge Michael Dalager-Pedersen meget svært at spå om.

- Genåbningen kommer til at betyde noget for antallet af smitte, og noget der taler i en anden retning er, at vi får flere og flere vaccinerede, samtidigt med at vi går ind i en periode med bedre vejr.

Skulle antallet af indlagte stige stødt, trækker Aalborg Universitetshospital på den beredskabsplan, der er udviklet i forbindelse med coronaepidemien. En beredskabsplan der fungerer som trappetrin, og som løbende aktiveres, alt efter hvor mange indlagte hospitalet får.

Hvad coronapasset angår er Michael Dalager-Pedersen mere neutral, men ser det som et våben, som myndighederne tager i brug for at holde smitten stabil og lav.

- Og det er muligt, at det vil have en gavnlig effekt, men det er et våben blandt flere, vurderer han og henviser til den høje brug af tests.

- Man kan sige, at 72 timer er ikke perfekt. Man kan jo godt risikere, at der er nogle, der slipper igennem det nåleøje, men det er trods alt stadig en stopklods for smitten, og alle stopklodser man indfører, vil kunne tænkes at have en effekt.

Michael Dalager-Pedersen beskriver situationen på hospitalet som stabil.

- Vi er glade for det her pusterum, vi er trætte, og vi håber, at det her fortsætter. For hver uge der går, jo mere positiv vil jeg være, fordi virusset har det sværere i en sommerperiode, det så vi også sidste sommer, end den har i en vinterperiode.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.