Ulmende savsmuld driller: Nyt forsøg på at slukke brand helt

Nordjyllands Beredskab havde fem mand i aktion mandag for at slukke gårdbrand ved Klarup

Nordjyllands Beredskab har haft to mand på vagt hele weekenden, og opgraderer mandag indsatsen med yderligere to mand og en indsatsleder for at få slukket ilden helt. Foto: Jan Pedersen

Nordjyllands Beredskab har haft to mand på vagt hele weekenden, og opgraderer mandag indsatsen med yderligere to mand og en indsatsleder for at få slukket ilden helt. Foto: Jan Pedersen

KLARUP:Nordjyllands Beredskab gjorde mandag endnu et forsøg på at få slukket gårdbranden på Stranderholmsvej ved Klarup helt og aldeles.

I løbet af weekenden har beredskabet haft to mand på vagt på brandstedet for at holde øje med en større bunke savsmuld, hvorfra der ind i mellem har ulmet med en del røgudvikling til følge.

- Her i dag vil vi forsøge at så slukket ilden helt. så vi har opgraderet og er lige nu fire mand og en indsatsleder på brandstedet, fortalte indsatsleder Søren Korsgaard, Nordjyllands Beredskab i Aalborg, tidligere mandag.

- Det er stadigvæk de store bunker savsmuld, der driller. Det er ikke så meget, det ulmer, men vi prøver i dag endnu engang at få det slukket helt ned. Der kan nemt ligge nogle små lommer af gløder rundt i bunkerne, så indtil vi finder ud af, hvad vi gør ved savsmulden, regner jeg med, at vi skal herud flere gange - også i de kommende dage, siger indsatslederen.

Mandag midt på eftermiddagen var dagens slukningsarbejde indstillet for denne gang, men der føres tilsyn i intervaller.

Han oplyser, at det kan være svært at komme i dybden med de store bunker savsmuld, der anslås til at være på 800 tons.

- Savsmulden kan godt ulme længe, og så ligger det, og bliver det varmt nok så antænder det. Nu ligger det frit tilgængeligt og kan få ilt fra lidt frisk vind, så kan der godt opstå små brandlommer igen, forklarer Søren Korsgaard.

Så hver gang ilden blusser op skal den naturligvis slukkes igen, lyder det fra indsatslederen.

Hos Nordjyllands Politi oplyser politikommissær Martin Rolighed, at der - så snart brandtomten er blevet kold - vil blive iværksat en brandteknisk undersøgelse for om muligt at fastslå brandårsagen.

Han kan ikke sætte en tidshorisont på for, hvornår en brandårsag kan fastslås.

- Som jeg har fået det at vide, så var branden meget voldsom, og det kan gøre en brandteknisk undersøgelse vanskelig. Så tiden må vise, om vi finder en brandårsag. Men der er umiddelbart ikke noget mistænkeligt ved branden, understreger Martin Rolighed.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.