Vært blev rasende under middag: Skar sin ven i halsen med brødkniv

En 28-årig mand fik en anbringelsesdom i Retten i Aalborg for en voldsepisode i Vodskov i sommer

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

VODSKOV:Hvad der skulle have været en hyggelig middag mellem tre venner, udviklede sig til en uhyggelig voldsepisode 18. juni 2018 i Vodskov.

Værten, en 28-årig mand, havde under middagen set sig sur på den ene af sine gæster. Det fik ham til at hente en brødkniv i køkkenet. Han skar et 15 centimeter langt og to millimeter dybt snitsår i vennens hals.

Den 28-årige forklarede onsdag i Retten i Aalborg, at han var blevet sur på sin ven af flere årsager. Han havde vennen mistænkt for at have været sammen med sin tidligere kæreste og for at stjæle fra ham. Det oplyser anklager Torben Kaufmann Sørensen.

Vennen sprøjtede desuden med en flaske rødvin på aftenen, hvilket var med til at få bægeret til at flyde over.

Efter knivstikkeriet flygtede vennen og tog på skadestuen, men snitsåret var overfladisk og ikke alvorligt.

Dømt til anbringelse

Den 28-årige var tiltalt for drabsforsøg, men blev dømt for vold af særlig farlig karakter i Retten i Aalborg. Retten mente ikke, at den 28-årige havde til hensigt at dræbe sin ven.

Straffen blev en anbringelsesdom. Det betyder, at den 28-årige bliver anbragt på et hospital for sindslidende og først bliver lukket ud, når lægerne vurderer, at han ikke længere er farlig.

Den 28-årige har tidligere fået to behandlingsdomme for røveri og for grov vold.

- Retslægerådet, som vi læner os meget opad, anbefalede, at han denne gang skulle have en anbringelsesdom for at forebygge yderligere vold, siger anklager Torben Kaufmann Sørensen.

Den 28-årige havde ellers håbet på endnu en behandlingsdom. Han tog sig derfor betænkningstid med henblik på at anke dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.