Bilist slingrede og endte i grøften - så høj var hendes promille

Kvinde kørte sin bil i grøften i en kæmpe brandert - det blev til en sigtelse for vanvidsbilisme

Arkivfoto: Michael Koch

Arkivfoto: Michael Koch

GANDRUP:Nordjyllands Politi fik i weekenden en anmeldelse om en bilist, der kørte mere end bare en smule usikkert. Anmelderen ringede lørdag nat og fortalte, at bilisten slingrede kraftigt og kunne kort ind i opkaldet meddele politiets vagtcentral, at nu var den slingrende bilist kørt i grøften.

Og det viste sig, at anmelderen havde god grund til sin bekymring for føreren af den slingrende bils indtag af rusmidler. Bilisten var tydeligvis påvirket, da hun talte snøvlet og havde problemer med hendes balance, skriver Nordjyllands Politi i weekendens døgnrapport.

En af politiets patruljer rykkede til Gandrup, hvor uheldet var sket, og da kvinden, der var kørt i grøften, blæste i alkometeret, slog det ud til en promille på 2,02. Et kvarter senere slog alkometeret ud helt op til 2,12.

Bilisten er blevet sigtet for alkoholrelateret vanvidskørsel, der er kørsel med en promille på over 2,00, og politiet beslaglagde derfor hendes bil på stedet. Det sker med henblik på senere konfiskation.

Det vil dog først blive afgjort af resultatet fra en blodprøve, om kvindens promille var over 2,00, da hun kørte bilen i grøften, og det derfor rent faktisk var vanvidskørsel.

Endelig skal en domstol tage stilling til, om bilen i sidste ende bliver konfiskeret - i første omgang er der tale om en beslaglæggelse, og den beslutning kan indbringes for en dommer, der skal tage stilling til, om politiet kan beholde bilen, indtil der falder en endelig dom i sagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.