Cykelsport

Aalborgenser vandt hårdt løb

Var hurtigst i 700 kilometer langt mountainbike-løb i den norske Finnmark

Erik Skovgaard Knudsen og aalborgenseren Per Thomsen har netop vundet et af verdens hårdeste mountainbike-løb.

Erik Skovgaard Knudsen og aalborgenseren Per Thomsen har netop vundet et af verdens hårdeste mountainbike-løb.

FINNMARKEN:Team Craft/ Racing Viking, som består af Erik Skovgaard Knudsen fra Silkeborg og Per Thomsen fra Aalborg har netop vundet et af verdens hårdeste mountainbike-løb, det 700 km lange Offroad Finnmark, i Norge.

- Alt gik planmæssigt, og at vi samtidig formåede at holde alle konkurrenterne bag os, er bare super fedt, fortæller holdet.

Knudsen og Thomsen passerede mållinjen i Alta klokken 03.50 natten til fredag, og på det tidspunkt havde de energiske danskere trampet i pedalerne siden tirsdag morgen - kun afbrudt af de obligatoriske pauser på tre timer hver.

Totalt brugte holdet to døgn, ni timer og halvtreds minutter på den 700 km lange rute, som de gennemførte så hurtigt, at konkurrenterne først kom i mål langt senere.

Offroad Finnmark betegnes af mange som et verdens hårdeste langdistanceløb. Ruten ligger så afsides, at man kun har mulighed for at komme dertil med fly, og terrænet byder på sten, forblæste fjelde, moser og åbne vidder, så langt øjet rækker. Det er 700 km non-stop med mindst mulig søvn og ingen mulighed for at springe fra undervejs, og der køres i bedste fald på små ATV- spor og grusveje efter kort og GPS.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst