Aalborgs politikere er billige i drift

Politikerne i Aalborg - og i særdeleshed Kastrup-Larsen - er langt billigere i drift end deres kolleger

Aalborgs politikere er ikke dyre i drift, når det kommer til mobilregninger. Arkivfoto

Aalborgs politikere er ikke dyre i drift, når det kommer til mobilregninger. Arkivfoto

AALBORG:Mens Odenses borgmester Anker Boye netop har modtaget en ”næse” for sine ekstreme telefonregninger på langt over 250.000 kroner, holder Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, og de menige byrådsmedlemmer sig langt under radaren.

I Aalborg Kommune ligger udgifterne til de folkevalgtes telefoner og internetforbindelser nemlig langt under det niveau, man ser i andre store kommuner.

281 kroner på seks måneder

Den odenseanske borgmesters voldsomme udgifter til data og telefoni står i særdeleshed i skarp kontrast til den udgift, Thomas Kastrup-Larsen kan præsentere for sine første seks måneder som borgmester i Aalborg Kommune. Her lyder regningen på sølle 281,05 kroner - og det er inklusive udgiften til et nummerskift, lyder beskeden fra borgmesterkontoret.

Meget tyder på, at borgmestrene i Nordjyllands hovedstad ikke futter penge af på at tale i telefon. Kommunens tidligere borgmester, Henning G. Jensen, brugte sammenlagt data og taletid for 17700 kroner i løbet af sin sidste valgperiode som borgmester.

Aalborg er blandt de billigste

Thomas Kastrup-Larsens faste telefonregning lyder på 75 kroner i kvartalet, et abonnement med begrænset data- og taletid.

Og med den kvartalsregning er Thomas Kastrup-Larsen også i forhold til sine kolleger i byrådet meget billig i drift.

Hvert år modtager de menige politikere i Aalborg Kommune 1788 kroner i tilskud til deres mobilregning og 3600 kroner i tilskud til en internetopkobling. De skal alle betale skat af tilskuddet.

Til sammenligning modtager de folkevalgte menige medlemmer i Odenses byråd årligt 10.000 kroner til telefonregning og internetopkobling.

I Aarhus får de menige politikere et telefontilskud på 3000 kroner og skal selv betale, hvis de har et større forbrug. De får derudover dækket udgifter til iPad og bærbar computer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden