Ungdomsuddannelser

Årets Henning blev uddelt for anden gang

12 film dystede om priser i mange kategorier

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Prisen for Bedste kvindelige hovedrolle gik til Pernille Motzfeldt, 2n HF-Søfart for rollen i filmen Sepilio.

FREDERIKSHAVN:Filmawarden Årets Henning på Frederikshavn Gymnasium er afholdt for anden gang, og at dømme efter den store interesse for at deltage i konkurrencen om at få del i de 10 priser, er der allerede skabt grundlag for en tradition i årene, der kommer.

Den røde løber var rullet ud, faklerne lyste vej i det tiltagende aftenmørke for strømmen af godt 100 festklædte deltagere, som i antal nåede op på samme imponerende niveau som sidste år.

Dette bidrog til en spændende og festlig filmaward.

Som optakt til kåringen havde juryen, der bestod af lektor Ole Riber Christensen, tidligere elev og filminstruktør in spe Alexander Sagmo og medielærer på EUC Nord Kenneth Ørum Schultz, brugt flere timer med at få den endelige nominering på plads.

Især priskategorierne Bedste Historie og Bedste Film krævede flere timeouts undervejs, før der kunne opnås enighed.

12 film, alle produceret i forbindelse med sidste års eksamen, var tilmeldt og heriblandt som noget nyt en dokumentarfilm om Det Musiske Hus, der fik det svært med at skulle klare sig i forhold til feltet af fiktionsfilm.

I år havde arrangørgruppen af mediefagslærere valgt at udvide antallet af priskategorier, således at den kom til omfatte bedste billede- og lydside, bedste scenografi, bedste kvindelige og mandlige bi- og hovedroller, bedste historie og bedste film samt publikumsprisen. Alene dette vidner om, at deltagerne har demonstreret, at de kan lave film på et rimeligt højt niveau, når man kan uddele priser i så mange kategorier.

Da afgørelsernes intense øjeblikke var overstået og priserne i form af guldbronzerede vhs-bånd var uddelt stod Niklas Dam Zacho, Hans Henrik Damgaard og Casper Drejer fra HF-Søfart som filmawardens helt store og uimodståelige vinder med i alt 5 priser ud af 10, heriblandt prisen som Bedste Film og Publikumsprisen for deres film Helt mig selv?

Aftenen fik også et touch af filmstjerne drys, idet Alexander Sagmo gav os mulighed for at se hans film Den endelige løsning, der i maj måned får egentlig verdenspremiere på den prestigefyldte filmfestival i Cannes.

Arrangørgruppen vil næste år arbejde på at forbedre rammerne for selve afholdelsen, og gøre det muligt at endnu flere kan deltage.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.