Årets Pressefoto på Vrå Højskole

Ny udstilling åbner onsdag

Niels Hougaards foto af SF’s formand Annette Vilhelmsen, der var nomineret til Årets Nyhedsbillede i Danmark og er med i udstillingen på Vrå Højskole.

Niels Hougaards foto af SF’s formand Annette Vilhelmsen, der var nomineret til Årets Nyhedsbillede i Danmark og er med i udstillingen på Vrå Højskole.

VRÅ:Vrå Højskole åbner 3. september op for en lokal premiere.

Det er nemlig lykkedes at få udstillingen ”Årets Pressefoto 2013” til Nordjylland. En udstilling, der er det absolut bedste af 2.954 fotografier, 25 TV-indslag og 13 multimediebidrag, der er indsendt af 196 forskellige fotografer.

Udstillingen, der hvert år arrangeres af Pressefotografforbundet, havde premiere 14. marts på Det Nationale Fotomuseum i København, og har siden været på turne rundt i Danmark.

Nu rammer den Vrå og bliver 3. september officielt indviet af Jyllands Postens pressefotograf Niels Hougaard.

Niels Hougaard er født og opvokset i Hirtshals og er en del af udstillingen i kategorien Årets Portræt. Hans bidrag er et kontroversielt foto af Thomas Helmig, der har været meget omdiskuteret, og derfor er han et godt valg, siger fotograf og underviser på Vrå Højskole Søren Schnoor, der er initiativtager til at få Årets Pressefoto”til Vendsyssel:

- Vi synes, det er en fantastisk mulighed – dels at give borgerne i og omkring Vrå, men i høj grad også i forhold til højskolens mange elever, siger Søren Schnoor, der selv er uddannet pressefotograf og er tidligere billedredaktør på Politiken og pressefotograf på NORDJYSKE.

Årets udstilling kommer vidt omkring. Der er billeder fra verdens brændpunkter til en dansk småø, fra de råbende fodboldtilskuere til de helt stille eksistenser og fra et børnehjems nøgne realitet til den dekadente stemning i strippernes verden.

Udover Årets Pressefoto, der er taget af Politikens Peter Hove, og Årets Pressefotograf Joachim Adrian Mikkelsen, der også er fra Politiken, er der billeder i genren Sports Action, Sports Reportage, Nyheder Udland, Nyheder Danmark, Portræt, Reportage Danmark, Reportage Udland, Hverdag Danmark, Multimedie, Interaktivt Multimedie, Tv-nyheder og Tv-dokumentar.

Udstillingen, der er gratis og åben for alle, åbner ved en reception 3. september klokken 19 i kunstsalen på højskolen.

Inden da kan du deltage i fællesspisning klokken 18 i højskolens spisesal for en flad 50’er. Der er en tier i rabat, hvis du er medlem af Højskolens Venner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden