Aarhus-forskere tæt på at finde HIV-kur

Ny medicin giver håb for Aids-ramte

Citathistorie: Forskere på Aarhus Universitetshospital har lavet en banebrydende opdagelse: De har udviklet en medicin, som tegner til at være et stort skridt i retningen af at kunne kurére HIV-virussen.

- Jeg har ikke før været så overbevist om, at der er noget, der virker inden for behandlingen af HIV. Så det her er rigtig spændende at være med i, siger Lars Østergaard, professor ved Infektionsafdelingen på Aarhus Universitetshospital til DR Østjylland.

Den nyopdagede medicin finder vej til HIV-smittede celler som ind til nu har været 'usynlige' i behandlingen af HIV/AIDS.

- Medicinen kan gøre det usynlige HIV synligt. Og når det synlige HIV kommer frem, kan vi slå det ihjel, forklarer Lars Østergaard til DR Østjylland.

I dag kan Hiv-smittede modtage behandling, der holder virussen nede. Mange lever derfor et meget normalt liv trods smitten. Ingen kender dog i dag bivirkningerne ved at leve mange år med behandlingen.

15 Hiv-smittede er nu med i et forsøg over otte uger, hvor de skal afprøve den ny medicin. Først om et år forventer forskerne dog at have de første resultater i hus, der vil kunne pege på, om medicinen også virker som håbet.

Forskningsprojektet har for nyligt modtaget 12 millioner kroner fra Strategisk Forskningsråd.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.