Danmark

Advarsel: Farlig Facebook-nyhed

Det ligner en nyhed om en grusom sygdom, som en af dine venner har delt på Facebook, men det er noget helt andet

Arkivfoto: Bo Lehm

Arkivfoto: Bo Lehm

DANMARK: Nyheden på Facebook med overskriften ”Eksotisk sygdom breder hele Europa, er det en besættelse af mange mennesker ...’ er ikke en artikel på et nyhedsmedie, som det ellers kan se ud som om. Linket sender dig videre til det, der ligner en Facebook-login-side - og beder derfor om dit brugernavn og kodeord. Det skriver tv2.dk.

Hvis du skriver dit brugernavn og kodeord, så giver du bagmændene adgang til din Facebook-profil, og så linker du til den falske artikel, forklarer it-sikkerhedsekspert hos CSIS Peter Kruse til TV 2.

- Har man indtastet sine brugeroplysninger på den falske login-side, så skal man skynde sig at ændre sit kodeord til Facebook. Og ser man, at en ven har delt linket på Facebook, er det fordi vennen har indtastet oplysningerne, og dermed givet banditterne adgang til deres profil. Så det er en god ide at ringe til vennen og fortælle, at personen straks skal skifte kodeord. For nu er det dette link, der blev delt, senere bliver det sikkert andre og værre links, som bagmændene lægger op via profilen, siger Peter Kruse til TV2.

Han betegner de falske links særligt snedige, fordi det umiddelbart ser ud til at pege mod danske mediesider, og derfor ikke ser farlige ud.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.