Adventslysene blev tændt i Hørmested

En gammel tradition holdes i hævd

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HØRMESTED:Det er en gammel tradition, at der er familiegudstjeneste i Hørmested Kirke 1. søndag i advent, hvor minikonfirmanderne tænder adventskransen. Efter gudstjenesten er der æbleskiver og gløgg i Menighedshuset, hvorefter alle leder efter julemanden, så byens store juletræ kan blive tændt på behørig vis.

Og sådan var det også i år. Kirken var fyldt i søndags, da sognepræst Lone Kirkelund gik i procession sammen med minikonfirmanderne Simon B., Mette-Mai, Line, Theodor, Mette, Simon, Mai og Iben, der bar på tændte lys. De stillede sig ved korbuen og sang “Velkommen grønne adventskrans”, og ved hvert vers afslutning blev et af adventskransens lys tændt.

Lone Kirkelund holdt en kort prædiken og tale til minikonfirmanderne, og hun håbede at se dem alle igen til arrangementer i 2013. Minikonfirmanderne fik herefter overrakt en bog som afslutning på minikonfirmandundervisningen.

Alle blev inviteret til Menighedshuset, hvor formanden for Menighedsrådet Kjeld Christensen bød velkommen til æbleskiver, saftevand, kaffe og gløgg.

- Det er dejlig at se, at der er kommet så mange. Vi skal nok skaffe siddepladser til alle. Vær blot tålmodig et øjeblik, så bliver der dækket op til flere, sagde Kjeld Christensen.

Efter en lille time så skulle julemanden findes, og alle begav sig ud i vinterkulden for at lede efter ham. Han blev heldigvis fundet, og han var både i godt humør og så gavmild, at han uddelte godteposer til alle børnene.

Juletræet blev tændt, og eftermiddagen blev afsluttet med at alle gik rundt om træet, mens der blev sunget “Højt fra træets grønne top”.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.