Dorf

Æblets historie fortælles

Der er mulighed for at følge vandmøllens restaurering

Vandmøllen er ved at blive restaureret. Arkivfoto: Ole Torp

Vandmøllen er ved at blive restaureret. Arkivfoto: Ole Torp

DORF:Museerne i Brønderslev Kommune markerer, at æblesæsonen er skudt i gang og indbyder til en dag, hvor den gyldne frugt er i centrum. Det sker i dag klokken 13 til 16 på Dorf Møllegård.

Æbler blev tidligere brugt i stor stil på landet til alt fra most, kage, suppe og meget mere, og man satte stor pris på frugten. Fik et fattigt barn for f.eks. 100 år siden et æble, var det himmelhenrykt, for det var en sjælden luksus.

- Interessen for gamle æblesorter, økologisk æblemost og lignende blomstrer i disse år, og er man blandt de interesserede og/eller er man glad for æblekager og andre æblelækkerier, så er der mulighed for at få inspiration denne dag.

Der er salg af æblekager i alle afskygninger og smagsprøver på most og æblevin, og man kan presse sine egne æbler til most. Arrangementet byder også på oplevelser for børn bl.a. højtlæsning af æblehistorier i folkestuen i møllegårdens stuehus. Susanne Thomsen, indehaver af den økologiske æblegård Baksminde, holder foredrag om gamle æblesorter og økologi og medbringer et udvalg af sine produkter.

Arrangementet handler – som noget ekstraordinært - også om møllegårdens vandmølle. I disse måneder er Dorf vandmølle nemlig ved at blive restaureret, og museernes personale fortæller denne dag lidt om møllens historie og restaureringen. En af håndværkerne er til stede og svarer gerne på publikums spørgsmål.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.