Ældre delte glade sangminder

Venneforening havde inviteret til hyggedag på friplejehjem

Friplejehjemmet Hesselvang havde for nyligt besøg af Anette Schiøtz, som delte sin fars livshistorie og sange med beboerne. Privatfoto

Friplejehjemmet Hesselvang havde for nyligt besøg af Anette Schiøtz, som delte sin fars livshistorie og sange med beboerne. Privatfoto

HVALPSUND:Venneforeningen for Friplejehjemmet Hesselvang havde forleden arrangeret besøg af Anette Schiøtz, datter af den danske sanger Aksel Schiøtz, som især blev kendt for at fortolke danske sange under den tyske besættelse.

Under besøget fortalte Anette Schiøtz om sin fars liv og sangkarriere - helt fra børneårene, hvor han voksede op som den ældste i en børneflok på fem og frem til 1947, hvor han blev ramt af sygdom og måtte gennemgå en stor operation, som resulterede i, at han i en lang periode opgav sangkarrieren og aldrig helt nåede det samme niveau som tidligere.

Undervejs blev foredraget krydret med afspilninger af flere af hans kendte sange, herunder ”Grøn er vårens hæk”, ”Den milde dag er lys og lang” og ”Du danske sommer”.

Sange, som flere af friplejehjemmets beboere med glæde kunne genkende og synge med på.

Anette Schiøtz fortalte derudover om filmen ”Jeg har elsket og levet”, hvor Aksel Schiøtz har rollen som den syngende student Kramer.

En film, friplejehjemmets personale nu vil forsøge at få fat i, så de kan vise filmen for beboerne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.