Ældre køres ud i det blå

Beboere på plejecenter Vesterlund skal mere ud i det blå i to nyindkøbte cykelrickshaws, som Hjørring Sundhedscenter står for

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Beboere fra plejecenter Vesterslun. Foto: Kurt Bering

HJØRRING:Aase Jeppesen fra plejecenter Vesterlund ser ikke så godt mere, men så er det godt, at der er rig mulighed for at bruge andre sanser, når man sidder forrest i en cykelrickshaw.

- Det er sandelig fornemt at blive transporteret rundt på den her måde, udbryder hun, da de to nyindkøbte cykelrickshaws triller ind i Folkeparken.

Vind i håret og forårsdufte i næsen. Der er oplevelser i vente for de ældre.

- Vi har kørt forbi det nye Rådhus og andet nybyggeri. De oplever forårets mange indtryk i byen, og det er også længe siden de har været i Svanelunden. Det er helt fantastisk, siger sundhedskonsulent Merete Pilgaard fra Hjørring Sundhedscenter.

Hun må indrømme, at det var med inspiration fra København, at hun fik ideen til cyklerne.

- Det giver dem en særlig oplevelse og forhåbentlig mental velvære, at blive kørt rundt på den måde, siger Merete Pilgaard.

Sundt samspil

Og så er der også dem, der skal trampe i pedalerne. Cyklerne er nemlig finansieret af projektet Sundt Samspil i Vestbyen, som skal være med til at give sundheden et generelt løft i Vestbyen.

Det er derfor meningen, at frivillige fra området skal have nogle kilometer i benene med køre de ældre på ture.

Svend Erik Nielsen er frisk:

- Det er da sjovt at køre de ældre rundt i byen, og så får man lidt motion samtidig, siger Han.

Godt hjulpet af elmotorer på cyklerne er Merete og Svend chauffører denne fredag, hvor turen meget passende går til Folkeparken, hvor der festes for indvielsen af byens nye cykelruter

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.