Ældreboliger er solgt

Morsø Kommune slipper for tomgangslejer på syv lejemål

Et dobbelthus med to ældreboliger i Tæbring er nu solgt til en privatperson for højeste bud.Arkivfoto: Bo Lehm <i>Bo Lehm</i>

Et dobbelthus med to ældreboliger i Tæbring er nu solgt til en privatperson for højeste bud.Arkivfoto: Bo Lehm Bo Lehm

MORS:Morsø Kommune slipper fra 1. december for at betale tomgangshusleje på syv lejemål. På den lukkede del af tirsdagens møde godkendte kommunalbestyrelsen at sælge seks ældreboliger på Østerbyvej i Flade og to på Fjordblink i Tæbring for højeste bud.

Kun den ene af boligerne er i øjeblikket udlejet, så kommunen har hængt på syv huslejer.

- For et par år siden besluttede vi at gøre noget ved den udgift, vi år efter år har på tomme almennyttige boliger, som kommunen garanterer for. Nu får vi solgt nogle af dem til en pris, der ganske vist er lav, men vi sparer fremover leje og vedligeholdelse og undgår, at der står nogle tomme huse og ser trælse ud, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen (V).

Han lægger vægt på den positive indvirkning, salget har på kommunens driftsudgifter.

- Det påvirker vores regnskab positivt. De ældreboliger, vi sælger, har haft deres tid, og nu er der andre behov og krav til boligindretning. De to købere, der nu overtager i Flade og Tæbring, har nogle ideer med bygningerne, som kan gøre dem til et aktiv i landsbyerne, siger borgmesteren.

Pia Thybo i Økonomi og Stab, Morsø Kommune siger, at den nuværende enlige lejer i Flade har en formel ret til inden for 10 ugers frist at overtage ejendommen på samme vilkår som den køber, der bød højest, men hun regner ikke med, at det bliver aktuelt.

- Den pågældende kan i henhold til lejeloven blive boende så længe, vedkommende ønsker det. Jeg kan ikke oplyse priser, før handelen er indgået. Der indkom syv bud på Flade og fire på Tæbring. De to købere er privatpersoner. I Tæbring vil køberen slå de to boenheder sammen til én, og i Flade har køber planer om såvel privat beboelse som indretning til turismeudlejning, siger Pia Thybo.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.