Ældrecenter i Vesløs foreslås igen lukket

Lukningen indgår i det ene af to spareforslag, som social- og sundhedsudvalget sender i høring

Stenhøj er igen i fare for en lukning <i>Foto: Peter Mørk</i>

Stenhøj er igen i fare for en lukning Foto: Peter Mørk

THY-HANNÆS:En lukning af ældrecentret Stenhøj i Vesløs er igen i spil. Social- og sundhedsudvalget mangler nemlig at finde godt 7,6 millioner kroner på næste års budget.

Lukker man ældrecentret, er godt 4,8 millioner kroner fundet. Blandt de øvrige spareforslag i model A er en besparelse på én million kroner på budgettet for handicapbiler og en tilsvarende besparelse på den samlede lønkonto for ældrecentrene.

Politikerne i udvalget er dog også blevet enige om at sende et alternativt forslag i høring. Ifølge model B skal der spares 2.250.000 kroner på ældrecentrenes lønkonto, hvilket svarer til én procent af lønsummen. Desuden inddrages 2,9 millioner kroner af de penge, som centrene, visitationen og hjemmeplejen ellers har lov at overføre fra år til år og selv råde over.

At der overhovedet mangler det store beløb på 2013-budgettet skyldes, at byrådet i juni sagde nej til plejeboligplanen, der blandt andet ville have lukket ældrecentrene i Vesløs og Ydby.

Ældre-/seniorrådet, handicaprådet og MED-udvalg har frem til begyndelsen af januar til at komme med udtalelser. Udvalget tager sagen op igen på næste møde 16. januar.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.