Nu bliver afbrændingsforbuddet ophævet

Regnen har gjort sit arbejde, og nu er der ikke længere så tørt, at der er brug for et afbrændingsforbud

Arkivfoto: Michael Koch <i>Michael Koch</i>

Arkivfoto: Michael Koch Michael Koch

NORDJYLLAND:Fra klokken 17 mandag må der igen tændes op i kulgrillen. Her bliver afbrændingsforbuddet nemlig ophævet i hele Region Nordjylland.

Det oplyser Nordjyllands Beredskab.

De seneste dages regnvejr har nemlig gjort underværker for tørkeindekset, forklarer Anders Brosbøl, Nordjyllands Beredskab.

- Der er kommet en del regn til Nordjylland, og der er mere på vej, og samtidig er tørkeindekset faldet kraftigt de seneste dage. Og vi skal kun have et afbrændingsforbud, når det er allermest kritisk, og den tid har vi vurderet er ovre i dag, siger Anders Brosbøl.

Afbrændingsforbuddet har været gældende siden 4. juli, men med ophævelsen må man nu igen grille med kul, tænde bål i haven og bruge sin ukrudtsbrænder.

Anders Brosbøl understreger, at man dog stadig skal udvise forsigtighed med åben ild og henviser til Nordjyllands Beredskabs kampagne "Brandsikker Sommer", som kan følges på Facebook.

Travl sommer

Det er ikke kun grillentusiaster, der er glade for, at regnen nu har afblæst afbrændingsforbuddet.

De ansatte på Nordjyllands Beredskab hilser i høj grad regnen velkommen, for det har været en usædvanlig travl sommer.

Alene i juli måned har der været 160 naturbrande i Nordjylland. I perioden 2013 til 2017 var der gennemsnitlig 18 naturbrande i juli måned.

- Vi har haft en meget travl sommer. Nu ser vi frem til at få tid til at klargøre maskinerne og få det hele op at stå igen.

Det er ikke kun i Nordjylland, at afbrændingsforbuddet er ophævet. I det meste af landet er der også grønt lys for åben ild fra klokken 17, dog har det meste af Østjylland og Djursland samt det meste af Sjælland fortsat afbrændingsforbud.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Afsløring: Ansatte risikerede at styrte i døden på kriseramt nordjysk teater
Luk