Afstemning: Får tysk vejskat konsekvenser?

Et flertal af danske bilister er ikke begejstrede for, at skulle til at betale vejskat på de tyske veje

Arkivfoto: Marcus Führer dpa/lby <i>dpa/dpaweb</i>

Arkivfoto: Marcus Führer dpa/lby dpa/dpaweb

TYSKLAND:Den tyske regering forventes snart at fremlægge et forslag om en tysk vejskat.

De foreløbige meldinger om forslaget går på, at der fremover skal betales for at køre på de tyske veje, og det især er udlændinge, der skal betale den højeste afgift.

Urimeligt

Men det forslag deler danskerne. 43 procent siger, at det er ’meget urimeligt’ eller ’urimeligt’ kun at beskatte udenlandske bilister, og heraf er det næsten hver femte (19 %) der svarer, at det er meget urimeligt. Til sammenligning mener 33 procent, at det er ’meget rimeligt’ eller ’rimeligt’.

Det viser en ny undersøgelse, foretaget af YouGov blandt 1.012 danskere for organisationen FDM, der har som mål at varetage bilisternes interesser.

Mindre ferie i Tyskland

Undersøgelsen viser også, at indføres vejskatten i Tyskland, siger danskerne, at det vil få konsekvenser for deres besøg i landet. I undersøgelsen svarer 40 %, at en ekstra udgift for at køre på de tyske veje vil betyde, at de vil begrænse deres ture til Tyskland. Over hver tredje dansker (36 %) svarer, at en afgift for at køre på de tyske veje, vil få dem til at holde mindre ferie i Tyskland.

Din mening

Vi vil meget gerne høre din mening. Vil en vejskat i Tyskland for udenlandske biler påvirke din kørsel til eller igennem Tyskland, når du skal på ferie?

Deltag i afstemningen, og skriv også meget gerne en kommentar under artiklen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.