Afviser påstand om kapacitetsøgning

- Bor der asylansøgere på Hanstholm Camping, som ingen har hørt om, spørger Peter Sørensen (DF). ”Nej” siger forvaltning og asylcenter

Peter Sørensen (DF) er irriteret over at høre ”rundt om krogene” om indkvartering af asylansøgere på Hanstholm Camping. Er det styr på antallet af asylansøgere i kommunen, spørger han. Ja, siger forvaltningsdirektør og lederen af Hanstholm Asylcenter.Arkivfoto: Peter Mørk <i>Peter Mørk</i>

Peter Sørensen (DF) er irriteret over at høre ”rundt om krogene” om indkvartering af asylansøgere på Hanstholm Camping. Er det styr på antallet af asylansøgere i kommunen, spørger han. Ja, siger forvaltningsdirektør og lederen af Hanstholm Asylcenter.Arkivfoto: Peter Mørk Peter Mørk

HANSTHOLM:Hvem er de 70 asylansøgere, som ifølge byrådsmedlem Peter Sørensen (DF) er indkvarteret i hytter på Hanstholm Camping.

Spørgsmålet faldt på sidste uges byrådsmøde, hvor alle pånær Peter Sørensen sagde ”ja” til at fastholde en midlertidig udvidelse af kapaciteten på 330 pladser Hanstholm Asylcenter med 100 pladser på Vigsø Feriecenter frem til årsskiftet samt til at flytte de 50 asylansøgere, som er indkvarteret på vandrerhjemmet i Skinnerup, til det tidligere børnecenter i Vigsø.

Byrådets beslutning betyder, at kommunen huser 480 asylansøgere tilknyttet centret i Hanstholm.

- Men er de 70 asylansøgere på campingpladsen regnet ind i det tal, eller er de ikke, ville Peter Sørensen vide.

Snak i krogene

Han fik ikke svar i byrådssalen, men oplyser efter mødet, at han vil tage sagen op i fagudvalget, social- og sundhedsudvalget, hvor han selv sidder samt yderligere bede forvaltningen om en redegørelse.

- Det irriterer mig at høre rundt om i krogene, at der er indkvarteret flygtninge på en campingplads uden, at vi i udvalget har hørt det mindste om det. Heller ikke som efterretningssag. Først når jeg begynder at spørge ind til sagen, får jeg at vide, at der er noget om snakken, og at de har været der i en måned - godt og vel. Det harmonerer ikke med en politisk beslutning om, at vi skal orienteres, hvis der sker kapacitetsudvidelser, siger Peter Sørensen.

Han forklarer, at han ved kontakt til forvaltningen har fået oplyst, at hytterne på campingpladsen bruges til midlertidig indkvartering frem til 1. april - og at han rygtevis er orienteret om, at de blev taget i brug ved årsskiftet.

- Det får mig mig til at stille spørgsmål ved, om der er styr på antallet af asylansøgere i kommunen, siger Peter Sørensen.

Ingen mystik

Børne- og familiedirektør Lars Sloth er kommunens ansvarlige på området. Han tilbageviser klart enhver påstand om, at der er indkvarteret flere asylansøgere i kommunen, end der er sagt ja til.

- Jeg kan heller ikke genkende tallet 70 asylansøgere på Hanstholm Camping, men det er korrekt, at der i en periode har været brug for at huse asylansøgere udenfor centret i Hanstholm. Det skyldes, at der er tale om familier med nogle boligbehov, som ikke kunne dækkes på centret - og ikke, at kapaciteten er overskredet, siger Lars Sloth.

Lars Enevold Andersen, leder at Thisted Kommunes asylcenter i Hanstholm, ser heller ingen mystik i tallene.

- Kapaciteten på asylcentret i Hanstholm er på 330 årspladser, hvilket vil sige, at vi skal have et dagsgennemsnit på på 330 beboere på centret. Derfor kan der være dage, hvor vi er lidt flere eller lidt færre afhængig af tilgang og afgang, siger Lars Enevold Andersen og tilføjer, at centret arbejder med 330 beboere i Hanstholm plus andre 150 som i overensstemmelse med byrådets beslutning bor i Vigsø og en tid endnu i Skinnerup, inden de herfra flyttes til Vestervig.

- Vi laver månedlige opgørelser over, hvor mange vi er i forhold til de 480 pladser, vi har til rådighed. Også her gælder, at vi i en periode kan være lidt under eller lidt over, men det udjævner sig.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.