Agenter afslørede narkosmuglere

Dansker, tysker og colombianer blev anholdt for forsøg på indsmugling af kokain

 <i>Pressefotograf Jørgen kirk</i>

Pressefotograf Jørgen kirk

DANMARK:Tre mænd er blevet tiltalt for forsøg på indsmugling og distribution af 200 kilo kokain i en handel til 43,5 mio. kr, hvor værdien på gadeplan ville have været betydeligt højere. Det skriver jyllandsposten.dk.

Det er Østjyllands Politi, Rigspolitiet og den amerikanske, verdensomspændende narkoenhed, DEA, der har stået for efterforskningen.

De tre mænd, en 46-årig colombianer, en 30-årig tysker og en 34-årig dansker, blev anholdt i december sidste år. Ifølge politiet aftalte colombianeren og tyskeren, at de 200 kilo skulle leveres i Danmark, hvor den danske tiltalte skulle have bistået med handelen og skulle stå for distributionen, der på gadeplan kan have en værdi af mellem 60 mio. kr og helt op til 240 mio. kr. afhængig af kokainens renhed. For at få skovlen under organisationen har Retten i Aarhus sagt god for, at en dansk agent, en europæisk agent og to agenter fra DEA, infiltrerede smuglergruppen.

Forhandlingerne om indførslen af det store parti kokain fandt sted i 2013 og den endelige aftale blev indgået den 5. december sidste år. Kokainen blev dog aldrig leveret, fordi leverandøren var en af politiets agenter.

I forbindelse med sagen har politiet aflyttet de implicerede, når de holdt møder med agenterne i København og Aarhus. Østjyllands Politi oplyser, at de udenlandske agenter her i landet har arbejdet under kontrol af dansk politi. Alle tre nægter sig skyldige.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.