Aggersund fik ny borg

Ildsjæle i Aggersund stod sammen gennem tre et halvt år - og kunne fredag høste frugterne

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AGGERSUND:De gæve vikinger i vikingeborgen Aggersborg ville formentlig spærre øjnene op en ekstra gang, hvis de kunne se, hvordan en vikingeborg også kan bruges her omkring 1000 år efter, de drog på plyndringstogter fra borgen ved Limfjorden.

Aggersund indviede fredag sin nye miniudgave af den rigtige vikingeborg, som ligger få hundrede meter fra Aggersborg.

Mens livet i den rigtige Aggersborg med garanteret har været ubarmhjertigt og formentlig ikke har dannet ramme om mange grin, så bliver miniudgaven til gengæld hjemsted for leg og glade børn.

Seks aktive foreninger kunne efter tre et halvt års arbejde indvi "Aggersborg Miniborg" til 1,4 mio. kr.

Inde i borgen er der blandt andet en stor multibane, en skysurf, roterende slynge, rodeo, roterende vippe og klatretårn - for bare at nævne nogle af tingene.

Det var borgmester Knud Kristensen, som fik lov at klippe det røde bånd - sammen med Magnus Sørensen, der er oldebarn til den tidligere ejer af arealet.

- Det er en fornøjelse som borgmester at se så mange ildsjæle have omdannet visioner til noget konkret, lød det fra kommunens førstemand, som hæftede sig ved, hvordan byen har formået at koble fortid og nutid sammen i Aggersund Multiborg.

Fra både formand for Aggersund IF, Mads Røge, samt formand for Aggersund og Omegns Borgerforening, Lars Mikkelsen, lød der mange anerkende ord til folkene bag.

Selvom det er en række foreninger og ildsjæle, der har stået bag - så er det især en håndfuld personer i en arbejdsgruppe, som har rykket det stor læs. Med formand Henrik Sørensen i spidsen.

Han benyttede blandt andet sin tale til at takke den lange række af Aggersundborgere, som har brugt i hundredevis af timer på at være med i opførelsen af borgen.

- Lige fra de yngste til 85-årige Verner Brun, der har sørget for væske, lød det fra Henrik Sørensen.

Det er Jens Røge fra Aggersund, der fik idéen til at kalde det nye område for "Aggersund Multiborg" - og derfor var det også ham, der som den første fik lov at kravle helt op i toppen af det høje klatretårn.

Her stod der en flaske Gammel Dansk og ventede på idémanden bag navnet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.