Retspleje

Agri Nord opretter advokatvirksomhed

Landboforeningen vil tilbyde kunder i og udenfor landbruget en juridisk totalløsning

Advokat Henrik Nielsen vil med stiftelsen af AN Advokater være i stand til at repræsentere landmænd og andre kunder i retten, hvis det bliver nødvendigt.

Advokat Henrik Nielsen vil med stiftelsen af AN Advokater være i stand til at repræsentere landmænd og andre kunder i retten, hvis det bliver nødvendigt.

AALBORG:Fremover vil landboforeningen Agri Nords advokater kunne hjælpe med juridiske tvister hele vejen til en retssag. Oprettelse af en selvstændig advokatvirksomhed gør det muligt at repræsentere kunder i retten.

15. juni er AN Advokater Aps en realitet. I det daglige arbejde på Agri Nords kontor for Jura & Ejendom vil der ikke være de store ændringer at mærke. Begrundelse for at oprette en selvstændig virksomhed skal findes i reglerne for, hvornår det er tilladt at bruge titlen advokat, og hvornår det er tilladt at møde i retten.

Henrik Nielsen er teamleder for Jura & Ejendom – og advokat. Men den titel må han kun benytte, hvis han ejer eller er ansat i en virksomhed med advokatbestalling.

- Ved at oprette AN Advokater kan vi tilbyde vores kunder en totalløsning inden for juridisk rådgivning, idet vi også kan møde i retten, hvis det bliver nødvendigt.

Samtidig giver det mulighed for at søge retshjælpsdækning i forbindelse med eksempelvis ekspropriationssager, da vi som advokatvirksomhed er dækket af retshjælpsforsikringen, fortæller Henrik Nielsen, der tiltrådte hos Agri Nord til oktober sidste år efter en tilsvarende stilling hos landbrugsrådgivningen i Østjylland.

Pengene ender hos Agri Nord

Det er Henrik Nielsen, der står som ejer af AN Advokater, men i praksis indgår virksomheden som en del af Agri Nord blandt andet på den måde, at indtægterne fortsat ender hos landboforeningen.

- Hidtil har vi haft et samarbejde med advokat Henrik Skaarup, Brønderslev, i sager, der ender for en domstol. Det samarbejde fortsætter vi, men med AN Advokater vil jeg også kunne repræsentere landmænd og andre kunder i retten, siger advokat Henrik Nielsen.

Han oplyser, at kunderne kan forvente billigere advokat-bistand end ellers gældende i branchen.

- Som nonprofit-organisation skal vi ikke tjene penge til nogen, forklarer han.

Mulighed for nye kunder

Henrik Nielsen håber også, at AN Advokater giver bedre muligheder for at markedsføre sig over for erhvervskunder uden for landbruget.

- Agri Nord har jo også en stor gruppe kunder inden for andre erhverv, og her har det afgørende betydning, at man kan skrive advokat på visitkortet frem for jurist.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.