Aalborg

AKKC beder kommune om 30 mio. kr.

Pengene skal bruges til renovering af garderobegaden i Aalborg Kongres & Kultur Center, der ikke selv kan rejse pengene

Aalborg Kongres & Kultur Center har ansøgt Aalborg Kommune om 30,5 mio. kr. til en renovering af garderobegaden. Arkivfoto: Jesper Thomasen

Aalborg Kongres & Kultur Center har ansøgt Aalborg Kommune om 30,5 mio. kr. til en renovering af garderobegaden. Arkivfoto: Jesper Thomasen

AALBORG:Når budgetforhandlingerne begynder, er der et stort ønske fra Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) med blandt ønskerne.

AKKC har sendt en ansøgning til Aalborg Kommune, hvor man beder om intet mindre end 30,5 mio. kr. til en renovering af centrets garderobegade, der er kælderen under Aalborghallen.

Renoveringen indeholder bl.a. et nyt ventilationsanlæg, der alene koster 10.3 mio. kr. - et ventilationsanlæg, som AKKC’s ingeniørfirma ifølge ansøgningen stærkt har anbefalet.

AKKC peger som begrundelse bl.a. på, at konkurrencen inden for kongresser og konferencer er steget betydeligt gennem de senere år, og at den vil blive skærpet med nye faciliteter i Odense og København. Desuden peger man på, at der i branchen vil være mange konkurrenceparametre, som man forventer opfyldt ud over en konkurrencedygtig pris. I ansøgningen skriver AKKC, at ”derfor er det vigtigt, at vi er godt rustet til at tage konkurrencen op, og samtidig undgå flytning af arrangementer”.

Ifølge AKKC er ”det ikke muligt at finansiere de foreslåede renoveringsarbejder og nyanskaffelser inden for AKKC’s løbende driftsbudget. Der er i forvejen afsat betydelige beløb til vedligeholdelse og renovering af centret samt investeringer”.

Nødvendig investering

Desuden peger AKKC i brevet, der er underskrevet af bl.a. direktør Ernst Trillingsgaard, at den foreslåede renovering og nyinvestering i centret er ”påkrævet af hensyn til centrets funktionalitet, omdømme og konkurrencedygtighed”.

Om ønskesedlen fra AKKC, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S)

- Det er rigtig mange penge, de beder om. Men på den anden side må man sige, at der er en enorm hård konkurrence om at tiltrække kongresser og forskellige arrangementer og møder. Både Aarhus og Odense er ved at geare op på det her område, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.