Aktion ved Danish Crown i Sæby

Enhedslisten advarede slagteriarbejdere mod at gå ned i løn

Danish Crown Sæby <i>Pressefotograf Kim Dahl Hansen</i>

Danish Crown Sæby Pressefotograf Kim Dahl Hansen

SÆBY:I går Fåborg. I dag Bornholm. I morgen jer!

Det budskab mødte morgenholdet på Danish Crowns slagteri i Sæby, da de kom på arbejde onsdag, hvor Enhedslisten delte løbesedler ud.

Løbesedlerne opfordrede til solidaritet med de bornholmske slagteriarbejderes afvisning af ledelsens ultimatum om at gå 8 procent ned i løn, for at undgå truslen om lukning af deres arbejdsplads.

Enhedslistens afdeling på Bornholm har opfordret partiets afdelinger i de byer, der også har slagterier til at støtte slagteriarbejdernes forsøg på at redde deres arbejdspladser på Bornholm og dermed på længere sigt også i resten af landet.

Morten Riis, byrådsmedlem på Bornholm udtrykker det således:

- Danish Crown forsøger at true de ansatte på slagteriet i Rønne til at acceptere en lønnedgang på 8 procent - ellers lukker de slagteriet og kaster ca. 200 medarbejdere ud i ledighed. Selv om Danish Crown benægter det, så har de også på andre slagterier forsøgt at true medarbejderne til at gå ned i løn. Vi kan og må ikke acceptere, at dette bliver fremtiden i Danmark. Visse virksomheder og politikere sidder blot på spring og venter på at gå i Danish Crowns fodspor.

Kl. 9 onsdag blev slagteriarbejderne på Danish Crown informeret om at NNF og slagterikoncernen er blevet enige om at bevare slagteriet ved at arbejderne investerer 3,5 procent af deres løn i virksomheden i fem år, og derefter kan få deres indskud tilbage.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.