Aktionærerne fik nok af at skåle

Efter nyt stort minus på regnskabet udviklede Thisted Bryghus' generalforsamling sig dramatisk,

Som sædvanligt var der godt fyldt op i Thy Hallen, da Thisted Bryghus i går holdt den årlige generalforsamling. Heller ikke i år var der muntre meldinger til aktionærerne.

Som sædvanligt var der godt fyldt op i Thy Hallen, da Thisted Bryghus i går holdt den årlige generalforsamling. Heller ikke i år var der muntre meldinger til aktionærerne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Manglende aktieudbytte og de seneste års dårlige resultater i Thisted Bryghus plejer at blive opvejet af en hyggelig generalforsamling med masser af god øl og gule ærter. Men i år havde et flertal af aktionærerne tilsyneladende fået nok af skåltalerne. De krævede forandring. Siden den ekstraordinære generalforsamling i efteråret, hvor der blev åbnet op for en udvidelse af aktiekapitalen, har det murret i krogene. Og da så de seneste regnskabstal forelå lørdag eftermiddag, med et minus på 1,8 millioner kroner på bundlinjen, flød bægeret over. Usædvanligt mange blandt de 1214 fremmødte rejste sig og tog ordet for at rette en kritik mod bryghusets ledelse. - Det er jo vanvittig hyggeligt at være med her. Formanden skåler, men hvor er fremdriften? Vågn nu lige op, lød opfordringen fra Søren Overgaard, Hillerslev. Ole Christensen, Nors, tog debatten om den mulige aktieudvidelse op: - Bestyrelsen havde indhentet stemmer nok til at sætte igennem, at udefrakommende kan få indflydelse. Der var mange, der blev taget med bukserne nede om hælene der, sagde han. Gert Flade, Thisted, henviste til, at han også tog ordet på generalforsamlingen for tre år siden og efterlyste en plan B, hvis det nu ikke gik, som direktionen og bestyrelsen sagde dengang. - Der burde ligge et budget, der går et eller to år frem i tiden, og som beviser, at vi har en fremtid, sagde han blandt andet og rejste tvivl om, hvorvidt bryghusets egenkapital overhovedet er så meget værd, som den er sat til i regnskabet. Debatten fortsatte delvist, da man kom frem til det punkt, der hed valg af medlemmer til bestyrelsen. Her blev nemlig trængsel på talerstolen både af folk fra salen, der ville anbefale andre, og kandidater, der ville sige et par ord om sig selv. Søren Overgaard blev foreslået med en bemærkning om, at han ville kunne levere et modspil til den siddende bestyrelse. Men det viste sig, at han slet ikke er aktionær i bryghuset. Han var kun med som gæst. Alligevel nåede man op på hele seks kandidater, som skulle kappes om tre ledige pladser i bestyrelsen. Heriblandt bestyrelsesformand Ole Sørensen, der var parat til genvalg. Stemmeoptællingen trak ud, og til sidst blev de gule ærter sendt rundt ved bordene, så de efterhånden sultne aktionærer kunne få noget på tallerkenerne. Først klokken 20.14 lå resultatet af afstemningen klar. Farvel til Ole Sørensen Som omtalt i NORDJYSKE i går blev det til et overraskende farvel til bestyrelsesformand Ole Sørensen. Han fik 1053 stemmer, hvilket kun rakte til en femteplads i feltet. Valgt blev maskinforhandler Erik Hundahl, Tilsted, med 2059 stemmer, Vagn Nielsen, uddannet mejeriingeniør og tidligere brygmester, med 1110 stemmer, samt Toyota-forhandler Ejgil Christensen med 1082 stemmer. Peter Christensen, direktør i advokatfirmaet Funch & Nielsen, fik 1069 stemmer, og Per Plet, tidligere maskinmester på Thisted Bryghus, fik 829 stemmer. Den nye bestyrelse vil først konstituere sig om små to uger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.