Aktiv soldatermor

Sønnen er i Afghanistan, men hun husker også alle de andre.

Jakob Lage
- Vi skal passe på ikke at gøre politisk modstand mod krigen til en personlig modstand mod soldaten og hans familie, mener Simone Bech. Privatfoto
Jul 23. september 2013 18:08

HOBRO: De knap 400 danske soldater, der stadig er i Afghanistan, vil få en overraskelse til jul. Hvad det er, må de gætte på, men af hvem de får den, er ingen hemmelighed.

Simone Bech har nemlig sat sig for, at de danske jenser ikke skal føle sig glemt, mens de både fryser og sveder i det fremmede.

Kampsoldaterne er trukket hjem, men efter statsministerens melding herom i forsommeren, føler soldaterne, der stadig er der, at de bliver glemt.

Så Simone Bech, der er opvokset i Hobro og har slået sig ned i Lindum, er gået på Facebook med sin egen side, hvor hun opfordrer folk til at købe forskellige ting og sager, som hun dels har købt, dels har fået lavet.

Og så er firmaer flinke til at sponsere.

Selv har hun sin søn, Simon på 24 år, i Afghanistan.

Nu er hun bedt om at deltage i det næste arrangement for pårørende til de soldater, som næste gang skal afsted. Hold 16 er der nu og det er altså hold 17, som til februar tager over.

- De har Kuffen, hvor de kan lave boller, drikke kaffe og hygge sig. Det betyder noget for dem, at de kan få lidt dansk, fortæller Simone Bech.

Den aktive soldatermor er godt og grundigt ærgerlig over, at folk efter statsministerens melding om tilbagetrækningen af kampsoldaterne, tror at der så ikke længere er danske soldater i Afghanistan. Det er der.

På Facebook-siden, Vi tænker på dig, kan man se, at hun foreløbig har fået solgt, hvad hun kalder merchandise, med det beskedne overskud på 2600 kroner til den kommende julegave. Det beløb skal gerne femdobles i god tid inden jul.

- Men jeg lægger ud, hvis det først lykkes at tjene pengene ind efter jul, forsikrer hun.

Ordene, Vi tænker på jer, er trykt på t-shirts, gummiarmbånd, køletasker og paraplyer. Seneste påfund er fleecejakker.

- Jeg er godt tilfreds, hvis jeg kan være med til, at de knap 400 nuværende soldater og dem som tager over i Afghanistan til februar, mærker at nogen tænker på dem.

Vi skal nemlig passe på ikke at gøre politisk modstand mod krigen til en personlig modstand mod soldaten og hans familie, slutter Simone Bech.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...