Aktivt center bag ny facade

- Frem for en slidt facade mod vejen bliver der nu udsigt til et aktivt center, der ikke tager noget fra nogen, siger BOOA-formand Peter Skriver Nielsen.

Jens Fogh-Andersen
BOOA får en gennemgribende "ansigtsløftning" som også omfatter en ny facade. - Det bliver en aktivitetsplads for hele området, siger BOOA-formand Peter Skriver Nielsen. Foto: Diana Holm
FS Midtthy 26. marts 2012 23:00

Det handler om at finde nicher og udnytte dem aktivt. Peter Skriver Nielsen, formand for bestyrelsen for Bedsted og Omegns Aktivitetscenter, BOOA, mener, at centret er et godt eksempel på, at der efterhånden er skabt en samlingsplads for mange - og også forskellige aktiviteter, som trives fint under samme tag og som hver især bidrager til dels at skabe nye muligheder, dels til at sikre eksisterende aktiviteter bedre mulighed for at udfolde sig. - Vi er godt på vej til for alvor at vise, hvad begrebet "det udvidede landsbysamarbejde" betyder i praksis. Frem for en slidt facade mod vejen, bliver der nu udsigt til et aktivt center, siger Peter Skriver om det, der er et resultat af projekt "Mulighedernes Land", der er støttet økonomisk af såvel Realdania som af Thisted Kommune. - Vi har fået 3,5 millioner kroner i støtte og har selv lagt godt og vel en million kroner oveni i form af frivilligt arbejde og kontanter. Nu er vi ved at se det færdige resultat af anstrengelserne, og det bliver meget bedre end planlagt. Det vil være helt tydeligt, når vi med udgangen af året er helt færdige. Genbrugsbutik BOOA lægger lokaler til en modeljernbaneklub og til Hopla, og inden længe kommer endnu et skud på stammen - en genbrugsbutik. - Vi er i fuld gang med at renovere den del af bygningen, som skal bruges til en genbrugsbutik. I slutningen af april rykker Kirkens Korshær ind - de skal drive butikken, og BOOA får endnu en lejeindtægt som supplement til dem, vi allerede har fra Hopla og modeljernbaneklubben. Foretagsomheden stopper ikke med en genbrugsbutik. BOOA skal gennemgå flere lokalemæssige ændringer. Det betyder blandt andet, at Hopla's nuværende lokaler gennemgår en stor ombygning. Taget hæves, så der bliver fem meters loftshøjde - og vips, så har BOOA pludselig en stor sal med scene og Hopla nogle nye lokaler i bygningen. - Vi er godt på vej til at skabe en multifunktionel bygning. Det bliver en slags udvidet forsamlingshus og helt sikkert en kæmpe aktivitetsplads for hele området. Vi får lokaler til både traditionelle aktiviteter, fester, små arrangementer - og med den nye sal også til musik og teater, siger Peter Skriver Nielsen. Han understreger, at BOOA i bund og grund er et lokalt forankret projekt, som er realiseret med hjælp fra lokale frivillige og lokale virksomheder. Toms VVS, Midtthy El i Koldby, Vega Vinduer, Ole Maler og Sydthy Entreprenør i Bedsted. - Vi er tæt på det lokale, som vi også er en del af. Derfor er det dejligt, at lokale firmaer vil hjælpe med, så her sker noget, siger Peter Skriver.

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...