Alfa Laval får nyt domicil i Aalborg

Virksomheden skal bo til leje i nyt byggeri, som TK Development opfører for PensionDanmark

Sådan kommer Alfa Lavals nye domicil til at se ud. Det skal ligge ved Aalborgs østlige havnefront, umiddelbart øst for KDM’s bygning, som TK Development også står bag.

Sådan kommer Alfa Lavals nye domicil til at se ud. Det skal ligge ved Aalborgs østlige havnefront, umiddelbart øst for KDM’s bygning, som TK Development også står bag.

AALBORG:TK Development har solgt et kommende markant kontorprojekt i Aalborg til PensionDanmark. Prisen er 126,1 millioner kroner.

Projektet ligger i et udviklingsområde ved Aalborgs østlige havnefront, hvor koncernen tidligere bl.a. har udviklet og solgt domicilbyggeri til KMD.

Det nye projekt er et kontordomicil på 6000 kvm med tilhørende p-faciliteter og er langtidsudlejet til Alfa Laval, der i dag har til huse på den nærliggende Gasværksvej.

- Med det nye domicil får vi en moderne arbejdsplads, hvor vi kan arbejde med at udvikle og sælge energi- og miljørigtige løsninger til skibsfarten, siger Søren Hjorth Krarup, adm. direktør, Alfa Laval Aalborg.

Placeringen af domicilet på de tidligere værftsarealer har været afgørende for Alfa Laval, der hermed styrker sin position i Aalborg.

Projektet er tegnet af PLH Arkitekter A/S, og der bliver tale om et atriumbyggeri i fire plan. Ingeniør på projektet er OBH Rådg. Ingeniører, og entreprenør er Gråkjær Industribyg.

Ejendommen opføres som lavenergihus med anvendelse af solceller og solafskærmning for reduktion af energiforbrug.

Byggeriet starter i marts og skal stå færdigt i juni 2015.

Adm. direktør Frede Clausen, TK Development, udtaler:

- Vi er glade for atter at kunne bidrage til et markant byggeri i Aalborg, hvor vi samtidig bidrager til at cementere og udbygge Alfa Lavals position i det nordjyske område. Vi er samtidig stolte over at stå bag et produkt, der kan trække en af Danmarks stærkeste institutionelle investorer til Aalborg.

Også adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark, er tilfreds med sin investering:

- Den lever fuldt ud op til vores investeringsstrategi, der skal sikre medlemmerne et stabilt afkast mange år frem.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.