Alle børnene er for fræk til skolen

Vittigheder om sex, racisme og vold er for hård kost til skoleelever, mener bibliotekar

Arkivfoto. <i>Scanpix Denmark</i>

Arkivfoto. Scanpix Denmark

KOLDING:- Alle børnene sad i båden, undtagen Kåre - Han var åre.

Sådan lyder en af de mere sobre vittigheder fra den nye ”Alle Børnene”-bog. Bogen er lavet af Niels Søndergaard, og bortset fra ovenstående vittighed, så er den ikke for sarte sjæle. Bogens hårde jokes har nu fået bibliotekarer til at fjerne bogen fra skolebibliotekets hylder.

Blandet andet Anne Stougaard, som er skolebibliotekar på Aalykkeskolen i Kolding.

- Jeg vil ikke problematisere det, jeg vil hellere sige, at vi som skolebibliotek og undervisningsbibliotek har respekt for den stil og pædagogik, man har lagt her på skolen, og det er ikke, at børnene skal kunne komme op og låne nogle bøger med så grove ting i, som handler om sex, racisme og religion, siger hun til P4 Trekanten.

For grove jokes

Det er vittigheder som: ”Alle pigerne fik pik, undtagen Inger - Hun fik finger”, som har fået Anne Stougaard til at tage bogen væk fra hylderne.

- Da jeg sad på vores netværksmøde, hvor alle skolebibliotekarer mødes og handler bøger, at bogen måske kunne bruges når man skulle tale om morsomheder og humor i sproget. Men så skal den formidles og ikke bare stå på hylden så en tredje klasse elev kan gå hjem med den, siger hun.

Og det handler meget om den pædagogik skolen fører, fortsætter hun.

- Man skal huske på, at vi adskiller os fra folkebiblioteket ved, at vi er et undervisningsbibliotek, og vi skal tage stilling til de ting, vi har stående. De bøger, vi har, skal understøtte den pædagogik, som vi har på skolen, og det er ikke, at når vi i frikvarteret går ud og siger til børnene, at de skal tale ordentligt, og de så i spisefrikvarteret kan gå ind og låne en bog, hvor man siger det samme.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.