Alligevel får på heden i 2018

Thy Lam kan også i år lade fårene græsse i nationalparken

Også i 2018 kan Gitte Krolls får græsse på klitheden ved Stenbjerg. Foto: Thy Lam

Også i 2018 kan Gitte Krolls får græsse på klitheden ved Stenbjerg. Foto: Thy Lam

STENBJERG:Gitte Kroll, økologisk fåreavler fra Skjoldborg og indehaver af Thy Lam, kan i år alligevel lade sine får græsse på et 18 hektar stort klithedeareal ved Stenbjerg.

I efteråret meddelte Naturstyrelsen ellers, at man ikke ville forlænge lejeaftalen for området. Det skete med den begrundelse, at bestanden af krondyr er voksende i Nationalpark Thy - og at krondyrene plejer området bedre end får.

Men nu har Naturstyrelsen besluttet, at aftalen kan forlænges med ét år.

- Det er jeg rigtig, rigtig glad for. Det er da en åbning, og nu håber jeg, at de vil betænke sig - så jeg også kan blive der efter 2018, siger Gitte Kroll.

Hun mener, at det var en af hjørnestenene ved oprettelsen af Nationalpark Thy, at der skulle være plads til alle. Og hun frygter, at Thy Lam uden græsningsområdet vil miste den certificering, som firmaet har fået af nationalparken.

Ifølge brevet fra Claus Rasmussen, specialkonsulent i Naturstyrelsen Thy, sker forlængelsen, fordi man har forståelse for, at det kan være svært at finde et andet græsningsareal inden august, hvor fårene plejer at komme ud i området.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden