Amalie i vandet ved VM

17-årig pige fra Thisted er klar til verdensmesterskaberne for handicapsvømmere i Canada

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

MONTREAL:- Hun er blevet hurtigere og hurtigere og føler sig mere og mere klar og glæder sig til at komme i gang efter meget træning i mange måneder.

Træner i Thisted Svømmeklub, Bjarne Kragh, har løbende været i kontakt med svømmeren Ammalie Østergaard Vinther, der har opholdt sig i en uge i Montreal i Canada, hvor hun skal deltage i verdensmesterskaberne for handicapsvømmere. Mesterskaberne startede mandag og i dag, tirsdag, skal Amalie Østergaard Vinther for første gang i aktion, når hun deltager i 200 meter medley.

Hun kvalificerede sig allerede i marts til mesterskaberne, og siden har hun svømmet under VM-kravene i flere løb. Hun har trænet ihærdigt frem mod VM - også i sommeren hvor klubkammeraterne har holdt ferie.

- Al træning har virkelig gået godt, og Amalie har vist fremgang uge for uge, så der er tro på flotte tider under VM. Desværre har træningen foregået på kortbane i Thy Hallen, og VM afholdes på langbane. Amalie har heldigvis været i Canada i en uge, før VM starter for at gøre de sidste forberedelser. Vi håber den uge har givet Amalie nok tilvænning til langbane, så hun kan præsterer godt under VM, siger Bjarne Kragh.

Amalie har en medalje at forsvare fra sidste VM, men ved de paralympiske lege i London sidste år var niveauet steget betragtelig, og nye svømmere markerede sig. I London var hendes bedste placering en syvendeplads i 100 meter fri.

- Det er nok ikke realistisk, at Amalie kan kæmpe med om medaljer igen. Målet er dog klar: personlige rekorder, som også vil være danske rekorder. Målet er også, at der kommer mindst en finaleplads og i bedste fald to finaler i henholdsvis 100 og 400 meter fri, siger Bjarne Kragh.

Verdensmesterskaberne fortsætter frem til søndag, og udover 200 meter medley skal Amalie Østergaard Vinther deltage i yderligere fire løb. Onsdag gælder det 400 meter fri, fredag 100 meter butterfly, lørdag 100 meter fri og søndag 50 meter fri.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.