Amfetaminfund gav 2,5 års fængsel

Aalborgenser havde over et kilo amfetamin i sin fryser

Arkivfoto <i>colourbox.com</i>

Arkivfoto colourbox.com

AALBORG:Ud over et kilo amfetamin i en fryser konfiskerede politiet også salgsposer og en digitalvægt ved en ransagning 6. februar i Aalborg.

Disse fund kostede i dag den 51-årige Peter Hallund Olsen en dom på to og et halvt års ubetinget fængsel ved Retten i Aalborg. Det oplyser Janni Nørgaard, anklager ved Nordjyllands Politi.

Ifølge anklageren blev den 51-åriges lejlighed ransaget på baggrund af et anonymt tip, og den dømte erkendte i retten at have opbevaret amfetaminen, men han nægtede, at det tilhørte ham.

1048 gram amfetamin

- Han erkendte, at han opbevarede det, men han forklarede, at det ikke var ham, der havde fået det bragt til lejligheden, fortæller Janni Nørgaard.

Manden blev dømt i henhold til til anklageskriftet, og her fremgår det, at der var tale om 1048 gram amfetamin. Der blev også konfiskeret 16,6 gram kokain, en digitalvægt, nogle salgsposer samt 252,9 gram kreatin.

Det er et fuldt lovligt sportsprodukt, men det blev altså også konfiskeret.

Kreatin bruges til at blande op med

- Kreatin er kendt som et stof, der bliver brugt til at blande amfetamin op med, og der blev også fundet kreatin i noget af amfetaminen, derfor blev det konfiskeret, siger Janni Nørgaard.

En del af den fundne amfetamin havde en meget høj renhed i forhold til, hvad politiet konfiskerer på gadeplan, og det var en skærpende omstændighed i sagen, da det underbygger, at amfetaminen var til videresalg.

Siden politiet ransagede lejligheden og arresterede Peter Hallund Olsen, har efterforskerne arbejdet på at finde en eventuel bagmand og prøvet at klarlægge, hvor stoffet kom fra, men det har ikke været muligt.

Udbad sig betænkningstid

Den 51-årige er ikke tidligere kendt af politiet for narkokriminalitet, men i forbindelse med hans dom blev en reststraf på tre måneders fængsel udløst, og den stammer fra en voldsdom.

Han udbad sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden