Animeret dansk oscarbud dyster også om Robert-pris

Blandt de nominerede til en Robert ved uddeling i februar er to dokumentarer, som også er oscarnominerede.

Den animerede dokumentar "Flugt" har opnået international anerkendelse, men nu er der også mulighed for dansk stjernedrys til filmen.

"Flugt" har fået fire Robert-nomineringer. Filmprisen uddeles af branchen for at hædre det ypperste fra danskfilm og tv det forgangne år, og i år bliver priserne givet lørdag den 5. februar.

Det oplyser Danmarks Filmakademi i en pressemeddelelse.

Filmen er blandt andet nomineret i kategorien årets lange dokumentarfilm sammen med "Kandis for livet", "Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden", "Klub kranium" og "Præsident".

Både "Flugt" og "Præsident" er shortlisted - altså blandt 15 udvalgte - der er i spil til at løbe med en oscarstatuette inden for dokumentargenren, når de uddeles i slutningen af marts.

"Flugt" er instrueret af Jonas Poher Rasmussen, og den handler om instruktørens gymnasieven Amin, som for første gang fortæller om sin dramatiske rejse som uledsaget barn fra Afghanistan til Danmark for 25 år siden.

Ved Robert-uddelingen i februar bliver der uddelt priser i 29 kategorier.

Blandt de, der er nomineret i kategorien årets danske spillefilm er "Hvor kragerne vender", "Margrete den første", "Pagten", "Skyggen i mit øje" og "Venuseffekten".

Krimiserien "Kastanjemanden", der har været vist på streamingtjenesten Netflix, er nomineret til en Robert i kategorien årets tv-serie.

Andre i samme kategori er sæson to af "Den som dræber - Fanget af mørket", "Efterskolen", "Equinox" og "Sneengle".

Årets højdespringer, når det kommer til antallet af nomineringer, er det historiske drama "Margrete den første", som har fået 13.

Det er Trine Dyrholm, der spiller den danske dronning, og hun er nomineret til en Robert for bedste kvindelige hovedrolle for netop den film.

Det er 38. gang, at der uddeles Robert-priser.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Få uger før sit exit advarede direktør mod fare for nedstyrtning på supersygehus
Luk