Ankede sexdom på stedet

En 40-årig mand ankede ubetinget dom for seksuelt misbrug af tre piger

Sagen om misbruget begyndte i retsafdelingen i Thisted, men blev afsluttet i en domsmandssag i Holstebro.Arkivfoto

Sagen om misbruget begyndte i retsafdelingen i Thisted, men blev afsluttet i en domsmandssag i Holstebro.Arkivfoto

THY-HANNÆS:En 40-årig mand vil have landsrettens dommere til at vurdere, om en straf på 15 måneders ubetinget fængsel for seksuelt misbrug og krænkelser af tre piger mellem 10 og 12 år kan gøres betinget.

Retssagen begyndte i Retsafdelingen i Thisted midt i januar, men på grund af uenighed om juridiske detaljer kunne sagen ikke afsluttes som den planlagte tilståelsessag.

Derfor blev den omberammet til en domsmandssag, som blev afsluttet torsdag eftermiddag. Her forklarede den 40-årige igen om de tre forhold, og videoafhøringerne af de tre piger blev afspillet i retten for lukkede døre.

Den 40-årige kunne godt erkende, at han havde misbrugt de tre piger seksuelt, og en enig domsmandsret dømte også den 40-årige fuldt ud i to af de tre forhold, mens det sidste blev til en straf for grov blufærdighedskrænkelse.

Derfor er anken til landsretten også møntet på at få straffen gjort mildere.

En mentalundersøgelse slog fast, at den 40-årige var egnet til en behandlingsdom, men den mulighed blev altså ikke valgt af domsmandsretten.

Ud over straffen skal den 40-årige af med torterstatninger til de tre piger, som får henholdsvis 40.000, 20.000 og 15.000 kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.