Anklager: De slog begge moren ihjel

Under anklagerens procedure onsdag i Kvissel-sagen kom det frem, at den 16-årige tiltalte har betydelige psykiske problemer

Foto Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Foto Lars Pauli Lars Pauli

KVISSEL:- Jeg er på ingen måde i tvivl om, at de to tiltalte har begået drab sammen.

Sådan indledte anklager Karina Skou sin procedure om skyldsspørgsmålet i den uhyggelige drabssag fra Kvissel, hvor en 16-årig pige og en 29-årig mand er tiltalt for at havde dræbt pigens mor med adskillige knivstik.

Under proceduren kom det frem, at den 16-åriges mentalundersøgelse har vist, at pigen lider af afvigende personlighedsstrukturer og har betydelige vanskeligheder med at leve sig ind i andres og sine egne følelser.

Derudover har retslægen vurderet, at den 16-årige har dårlig affektregulering, og at mere alvorlige psykiske lidelser kunne være under udvikling.

- Spørgsmålet er, om en 15-årige pige er i stand til at slå sin egen mor ihjel? Og til det må jeg desværre svare ja til. Jeg er ikke i tvivl om, at hun var i stand til det, og hun gjorde det sammen med den 29-årige, sagde Karina Skou.

Skylder skylden på hinanden

Anklageren lagde i sin procedure vægt på de tre tilståelser, som den 29-årige har afgivet i månederne efter drabet. Her forklarede den 29-årige meget detaljeret, hvordan han havde stukket den 40-årige kvinde ihjel på foranledning af den 16-årige.

Forklaringerne stemmer overens med beviserne i sagen, og Karina Skou sagde, at hun ikke er i tvivl om, at det er de mest troværdige forklaring, der er afgivet i sagen.

Begge tiltalte nægter sig dog skyldige og beskylder hinanden for drabet.

- Når der ikke kan være andre gerningsmænd, er det naturligt at skyde skylden på hinanden, bemærkede anklageren.

Men Karina Skou lagde vægt på, at de forklaringer de to tiltalte har afgivet under retssagen er dybt utroværdige.

- Jeg har sjældent set så skiftende og utroværdige forklaringer, som i denne sag. Og det er forklaringer, der i høj grad er tilpasset beviserne i sagen, sagde Karina Skou.

Anklager: Planlagde drab

Anklageren slog i sin procedure ned på, at den 16-årige stort set ikke kunne huske nogen detaljer omkring, hvad hun havde lavet fra drabsaftenen, og at hun ikke var i stand til at svare på anklagerens spørgsmål under retssagen.

- Forklaringer gav indtryk af, at hun ikke kunne svare på afgørende detaljer. Der var mange ting, hun ikke kunne huske, og jeg mener, at den aften må være en aften, man bør kunne huske detaljer fra. De skiftende forklaringer viser, at det er nemmere at huske en sandhed end en løgn, sagde anklageren.

I stedet ridsede Karina Skou kort op, hvad der skete på drabsaftenen, som anklagemyndigheden ser det:

- Jeg tror, at drabet er noget der har været drøftet mellem de tiltalte, og jeg tror, at hun (den 16-årige) vil have ham (den 29-årige) til at slå moren ihjel denne dag. For præcis denne dag vidste hun, at moren sov tungt på grund af sovepiller, og at stedfaren var på arbejde. Hun henter den 29-årige, og de skynder sig hjem, hvor de sammen går ovenpå. Her stak og huggede den 29-årige moren ihjel, mens den 16-årige forklarede og viste, hvordan han skal gøre.

Senere skal de to tiltaltes forsvarer procedre for, hvorfor de tiltalte skal frifindes, som der er nedlagt påstand om.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.