Anklager: En veltilrettelagt plan

Anklagemyndigheden er gået i gang med sin procedure i straffesagen mod direktørnetværket

Arkivfoto <i>Bente Poder</i>

Arkivfoto Bente Poder

HJØRRING:- Et klart eksempel på kursmanipulation med en aktie.

Sådan karakteriserede anklager Stefan Kobbernagel fra Bagmandspolitiet de tiltaltes adfærd, da straffesagen mod otte tidligere chefer fra Morsø Sparekasse, ebh bank og Sparekassen Kronjylland tirsdag formiddag fortsatte med starten på anklagemyndighedens procedure.

Proceduren handler til at starte med om handlen med aktier i Vestjysk Bank hen over sommeren 2008.

Her solgte ebh bank i juni 2008 en stor portion Vestjysk Bank-aktier til de tiltalte og deres familiemedlemmer, samt udvalgte venner, til kurs 180 for så få uger senere at købe dem tilbage - sammen med Sparekassen Kronjylland - til kurs 220.

Bevis er en e-mail

Det var ifølge Stefan Kobbernagel ikke et resultat af en dygtig investeringshånd, men en på forhånd aftalt plan om at score en ulovlig kursgevinst.

Planen blev aftalt mellem fire af de tiltalte på en tur til Malaga medio juni 2008.

- De centrale beviser er en e-mail fra Ove Knudsen (underdirektør i Sparekassen Kronjylland og en af de i alt otte tiltalte, red.) til Finn Jensen (direktør i ebh bank og en anden af de tiltalte i sagen, red.) efter Malagaturen, der er en køreplan for kursmanipulation, sagde anklageren, som hæftede sig ved, at planen beskrev, hvad der faktisk skete i de følgende uger.

Stefan Kobbernagel oplæste uddrag af en række optagelser - voicelogs - af samtaler mellem de tiltalte, som efter hans opfattelse beviste, at de tiltalte udfoldede store bestræbelser for at sørge for, at kursen på aktierne i Vestjysk Bank nåede op på 220 medio august 2008, da ebh bank og Sparekassen Kronjylland købte aktierne tilbage fra de tiltalte.

- Det var kun den ene gang, at kursen nåede derop, og de to pengeinstitutter forsøgte slet ikke at få fat i aktier til den lavere kurs, der ellers var på markedet, mente han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden