Anklager går efter udvisning

25-årigs mishandling af lillesøster er æresvold - omvendt mener forsvarer at det er den ”indre danske svinehund”

Anklageren ved byretten går efter at få den 25-årige afghaner udvist af Danmark for æresvold med lillesøsteren. Arkivfoto

Anklageren ved byretten går efter at få den 25-årige afghaner udvist af Danmark for æresvold med lillesøsteren. Arkivfoto

AALBORG:Anklager Peter Rask fastholder efter onsdagens retssag, at det er æresvold, der ligger bag en 25-årig mands mishandling af sin 19-årige lillesøster. Desuden går anklageren efter en udvisning af landet af den 25-årige. Og blot 30 dages fængsel efter en dom for grov vold er tilstrækkeligt til udvisning efter loven.

Samtidig støttes udvisningen af Udlændingestyrelsen, men det er stadig op til domsmandsretten i Aalborg at afgøre. Det kan ikke bag på anklageren, at ofret i sagen ikke ville vidne mod sin bror.

- Jeg havde ikke forventet, at familien ville sige noget. Det er ikke kun den tiltalte, der i denne sag er imod anklagemyndigheden, sagde anklageren.

En gang gætteri

Derimod mener forsvarer Torkil Rasmussen, det er en stor gang gætteri at kalde motivet for volden for æresrelateret. I en aflytning siger den tiltalte, at der ikke var sket noget, hvis den 19-årige søster havde undladt at gå til et bestemt sted.

- Det sted er skadestuen efter overfaldet, mener forsvareren. Men fordi der her er tale om en muslim, så kommer den indre danske svinehund frem, og så er der tale om æresvold, mener han.