Anmeldelse: Her er otte af de bedste mus for gamere

Vi har lagt hånd på otte af de bedste mus, specielt udviklet til spilbrug

Logitech G903 Wireless.

Logitech G903 Wireless.

Fælles for det meste udstyr til spillebrug er, at det er lige så dyrt, som det er lækkert. Med mus er det imidlertid en anden snak: Her har de fleste råd til at være med.

Mens et godt grafikkort koster lige så meget som en studie-laptop, kan selv de bedste spilmus rummes inden for et lommepenge- eller gavebudget.

Men hvorfor er det nødvendigt med en særlig mus til spil, når du allerede er godt tilfreds med den, der fulgte med i æsken til din seneste computer?

En spilmus ligner, fraset de pulserende lyseffekter, enhver anden mus. Men kigger man ind under den kantede sorte skal, er forskellen lige så stor som mellem din rustne gamle havelåge af en cykel og en letvægts Tour de France-racer. Det handler om hastighed, præcision og solid opbygning. Læs hele testen på www.lydogbillede.dk.
Logitech G903 Wireless.

Logitech G903 Wireless.

Sci-fi udstyrsstykke

Logitechs mestermus kan stort set alt, men det koster.

Logitech har lavet mus i længere tid end nogen anden nulevende producent. G903 er deres gaming-topmodel - og et sandt udstyrsstykke! G903 ligner med sit slanke, langstrakte udseende, hvor man kan se ind i konstruktionen, en rekvisit fra en science fiction-film.

Konklusion

Logitech G903 er en luksusmus med en pris i Rolls-Royce-klassen. Antallet af finesser og tilpasninger er overvældende, og har du den tilhørende musemåtte med opladning, giver det dig en helt ny, trådløs frihed. Til gengæld koster én G903 mere end de to næstdyreste konkurrenter tilsammen uden dermed at give ekstra spilfunktioner. Hvis du er højrehåndet og bare skal have en præcis og hurtig mus, er der derfor mange andre og billigere alternativer.

Logitech G903 Wireless

Hastighed: 400 ips

Maks. opløsning: 12.000 dpi

Knapper: 8

Software: Logitech Gaming Software

Lys: RGB

Symmetri: Symmetrisk/konfigurérbar

Vægt: 110-120 g

Pris: 1.499 kr.

Web:logitechg.com

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Plus: Lækkert design og knaldhøj præcision. Trådløs og med trådløs opladning.

Minus: Du kan få flere gode gaming-mus for det, som én G903 koster.

HP Omen Mouse 600.

HP Omen Mouse 600.

Hurtig på aftrækkeren

HP’s spilmus er kvik i skuddueller, men har ellers ikke meget at byde på.

HP Omen Mouse 600 er spilmus i typisk design: Kulsort med et rundrygget, ergonomisk design og lys i rullehjul og logo. Musen er ligesom de fleste kun designet til højrehåndede. Her ligger den til gengæld behageligt i hånden. Der medfølger ingen styre-software, og der er derfor hverken særlige spilfunktioner eller programmérbart lysshow.

Konklusion

HP Omen Mouse 600 er en gaming-mus, som har de nødvendige funktioner i en kvalitet, der grundlæggende er i orden - men som mangler grunde til at vælge netop den. Hvis du fik musen med i handelen sammen med anden hardware, vil den tjene sit formål udmærket. Men da så godt som alle konkurrenter tilbyder flere funktioner til nogenlunde samme pris eller endda derunder, er det svært at få øje på et argument for at gå hen og købe netop denne mus frem for de mere anerkendte mærkevarer.

HP Omen Mouse 600

Hastighed: (ikke opgivet)

Maks. opløsning: 12.000 dpi

Knapper: 6

Software: Nej

Lys: 12 farver

Symmetri: Højrehåndet

Vægt: 120-136 g

Pris: 599 kr.

Web:hp.com

Vurdering: 3 ud af 6 stjerner

Plus: Sobert design, god ergonomi, og knapperne er blandt de hurtigste.

Minus: Ingen software, kun 12 farver. De fleste leverer mere for de samme penge.

SteelSeries Rival 310.

SteelSeries Rival 310.

Prosaisk håndværktøj

No-nonsense redskab til spillere, som ikke gider ofre ekstra på features, der ikke vinder kampen.

Vi har testet flere hovedtelefoner fra SteelSeries, og de leverer desuden tastaturer til laptops fra MSi. Men SteelSeries laver selvfølgelig også mus. Den seneste er Rival 310, som vi her ser på.

Med en vægt på bare 88 gram er Rival 310 den letteste i testen. Det er en højrehåndsmus med bløde former frem for de ekstremt finurlige former på nogle af de andre ergonomiske mus. Siderne og rullehjulet er belagt med nopret silikonegummi.

Konklusion

SteelSeries Rival 310 er så nøgtern, at det grænser til det kedelige. Men takket være gennemtænkte detaljer tager den stikket hjem på slagmarken. Musen ligger godt i hånden, også i en 35 grader varm sportshal under en turnering. Og knapperne er anbragt helt rigtigt. Har du flere enheder fra samme producent, kan den fremragende SteelSeries Engine holde styr på dem alle. Og muligheden for at køre apps inde i softwaren er smart. At Rival 310 samtidig er en anelse billigere end flertallet, er et ekstra plus.

SteelSeries Rival 310

Hastighed: 350 ips

Maks. opløsning: 12.000 dpi

Knapper: 6 (Omron)

Software: SteelSeries Engine

Lys: RGB

Symmetri: Højrehåndet

Vægt: 88 g

Pris: 549 kr.

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Plus: God ergonomi, skridsikker belægning på sider og hjul. God software.

Minus: Ikke så meget lir og spræl som hos flere af konkurrenterne. Det her er business.

Asus ROG Gladius II.

Asus ROG Gladius II.

Tivoli på musemåtten

Gaming handler om at have det sjovt, så Asus slår gækken løs i en i øvrigt vellykket mus.

Asus ROG Gladius II er en ergonomisk højrehåndsmus med afrundede former og syv knapper i stedet for de sædvanlige seks. Hovedknapperne (venstre/højreklik) har kontakter fra Omron med en levetid på 50 millioner klik. Men det er ikke enden for musen. Der medfølger reservekontakter, som kan monteres uden andet værktøj end en stjerneskruetrækker. Kablet er aftageligt, og der medfølger både et kort, gummibelagt kabel og et længere, der er stofbetrukket.

Konklusion

Animerede lyseffekter har intet at gøre på en seriøs mus. Men da Asus Gladius II er skabt til skæg og ballade, er det helt på sin plads i dette tilfælde. Den slags fordyrer rimeligvis det hele noget, og Asus-musen er da også testens næstdyreste. Men prisforskellen er forholdsvis lille, og den øvrige teknik er fuldt på højde med de nærmeste konkurrenter. Knapperne er uopslidelige, og styringen præcis. Har du i forvejen Asus-grej, der understøtter Aura, er valget bogstavelig talt ... indlysende.

Asus ROG Gladius II

Hastighed: 250 ips

Maks. opløsning: 12.000 dpi

Knapper: 7 (Omron)

Software: Asus Aura Sync

Lys: RGB

Symmetri: Højre

Vægt: 110 g

Pris: 699 kr.

Web:asus.com

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Plus: Fest og farver i overmål parret med solid teknik og præcision.

Minus: Lyset gør kun musen dyrere - ikke bedre.

Razer Lancehead Tournament Edition

Razer Lancehead Tournament Edition

Rallymodel med vejgreb

Razers turneringsudgave giver dig et lille ekstra forspring.

Razer Lancehead Tournament Edition er, som navnet antyder, en konkurrenceudgave af Razer Lancehead-musen. Den adskiller sig fra hjemmeudgaven ved at have kabel (Razer Lancehead er trådløs), og ved at sensoren er optisk frem for laserbaseret. Selv om laser lyder smart, er optiske sensorer hurtigere og mere præcise, og Razer Lancehead Tournament Edition har angiveligt verdens hurtigste og mest nøjagtige sensor, der klarer 450 tommer i sekundet.

Konklusion

Razer Lancehead Tournament Edition er bygget til gaming på konkurrenceplan. Og med sin umenneskeligt præcise styring er den et perfekt værktøj til professionelle spillere. Også mindre garvede e-atleter kan få glæde af den ekstra hurtighed og ikke mindst den fremragende software, der lader dig programmere tricks og genveje, som finmotorikken ikke rækker til. Den er lidt dyrere end de billigste modeller, men sammenlignet med andet spiludstyr er mus så billige, at det ikke kan betale sig at spare.

Razer Lancehead Tournament Edition

Hastighed: 450 ips

Maks. opløsning: 16.000 dpi

Knapper: 9 (Omron)

Software: Razer Synapse

Lys: RGB

Symmetri: Symmetrisk

Vægt: 104 g

Pris: 649 kr. (DK), 849 kr (NO), 899 kr (SE), EUR 79 (FI)

Web:razerzone.com

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Plus: Lynhurtig reaktion og skarp kontrol. Kan bruges med begge hænder. Bedste software.

Minus: Kan virke lille i en stor hånd. Koster lidt mere.

Roccat Kone AIMO.

Roccat Kone AIMO.

Germansk grundighed

En mus kan ikke se sejere ud end denne her!

Roccat Kone AIMO er en videreudvikling af firmaets første mus, Roccat Kone fra 2007. Den fås nu i fire varianter, hvor AIMO-udgaven er den med flest funktioner og flest farver. Roccat Kone AIMO ligner lærebogsdefinitionen på en gaming-mus. Kulsort og med flere skarpe vinkler og fremspring, end man skulle tro var muligt på et ergonomisk pegeredskab.

Konklusion

Roccat Kone AIMO er sjov at se på, og den giver en glimrende styring til dine spil. Især hvis du har lyst til at bruge tid på at sidde og programmere funktioner og profiler til de mange knapper og kontroller. Lysshowet er ren lir, men kan slås fra. Og ellers findes Kone-musen i mindre farvestrålende varianter. Styringen er udmærket, og knapperne reagerer kvikt. Men man fristes til at ønske sig lidt færre og endnu bedre kontroller.

Roccat Kone AIMO

Hastighed: 250 ips

Maks. opløsning: 12.000 dpi

Knapper: 8

Software: Roccat Swarm

Lys: RGB

Symmetri: Højrehåndet

Vægt: 130 g

Pris: 599 kr.

Web:roccat.org

Vurdering: 4 ud af 6 stjerner

Plus: Den er god, men der er flere, der er endnu bedre.

Minus: Mest drengede design. Flest indstillingsmuligheder i softwaren.

Kingston Hyper X Pulsefire FPS

Kingston Hyper X Pulsefire FPS

Saglig minimalisme

HyperX skærer ind til benet med en mus blottet for lir og store ord.

HyperX er spildivisionen af hukommelsesproducenten Kingston. Deres nyeste er HyperX Pulsefire FPS. Som andre HyperX-produkter er den et lærestykke i minimalisme. Noget af det, der er sparet væk, er softwaren, hvor man kan bruge timer på at fintrimme ydelsen - noget, som de færreste nogensinde gør. Man sætter bare musen i USB-porten og spiller. Færdig!

Konklusion

HyperX Pulsefire FPS er en behagelig variation fra våbenkapløbet om at have flest knapper, de mest imponerende specifikationer og en software, der kræver en programmøreksamen. I stedet er den så simpel og driftssikker som en Kalasjnikov. Det er et ekstra plus, at Pulsefire FPS er den billigste i testen, selv om prisforskellen mellem deltagerne er lille, og netop musen under alle omstændigheder nok er det billigste stykke spiludstyr, du anskaffer.

Kingston HyperX Pulsefire FPS

Hastighed: 130 ips

Maks. opløsning: 3200 dpi

Knapper: 6 (Omron)

Software: Nej

Lys: Rødt

Symmetri: Højrehåndet

Vægt: 95 g

Pris: 449 kr

Web: hyperxgaming.com

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Plus: Billigste i testen. Har kun de funktioner, der betyder noget.

Minus: Lidt skrabet model. Langsomste sensor.

Mionix Castor Ice Cream.

Mionix Castor Ice Cream.

Gaming for slikmunde

Det behøver ikke at være sort det hele. Mionix er cool som pebermynteis.

Mionix har deres helt eget syn på, hvordan en gaming-mus skal se ud. Og det er ikke kedeligt! I stedet for den altdominerende sorte farve kommer deres Castor-mus i farver opkaldt efter madvarer: “Frosting", der er pink som jordbærglasur, “French Fries" i en pomfritgul kulør og “Ice Cream", der har samme blågrønne kulør som pebermynteis. Der er dog også en mere afdæmpet grå kaldet “Shark Fin" og endda en sort udgave, der bare hedder Castor.

Konklusion

Mionix Castor Ice Cream er en smagssag. Enten er man vild med udseendet, eller også nægter man at have den liggende på sit bord (til den sidste gruppe findes den sorte variant). Vurderet på funktioner og ydelse er den en udmærket gaming-mus, der dog ikke bringer noget nyt til slagmarken sammenlignet med de andre deltagere. Manglen på lys er ikke et stort minus, men trækker dog ned i et selskab, hvor man kan få både lys og en kvikkere sensor for samme pris.

Mionix Castor Ice Cream

Hastighed: (ikke opgivet)

Maks. opløsning: 5000 dpi

Knapper: 6

Software: Mionix Hub

Lys: Nej

Symmetri: Højrehåndet

Vægt: 139 g

Pris: 549 kr.

Web:mionix.net

Vurdering: 3 ud af 6 stjerner

Plus: Designet er bogstavelig talt cool som pebermynteis. Udmærket software.

Minus: Intet lys. Kvaliteten er ikke overvældende.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Lyd&Billede.dk
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden