Ansat har tjent sin løn hjem 10 gange

Medarbejder sparer Brønderslev Kommune for 4,4 mio. kr. om året.

Lone Beck
Andre kommuner retter også krav mod Brønderslev Kommune, men indtil nu har Brønderslev vundet næsten alle sagerne og scoret en årlig besparelse på 4,4 mio. kr. Arkivfoto: Torben Hansen
EMNER 10. februar 2013 10:52 - Opdateret 10. februar 2013 12:24

BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND: På bare et år har en ny medarbejder i Brønderslev Kommune tjent sin egen løn ind 10 gange - og lidt til.

Den pågældende medarbejder graver i sager, hvor kommunen betaler for institutionspladser til borgere, men hvor det er tvivlsom om Brønderslev nu også er borgernes hjemkommune og dermed det rette sted at sende regningen hen.

Uanset hvor i landet en borger sendes hen til f.eks. misbrugsbehandling, lander regningen for opholdet hos borgerens hjemkommune.

Hvilken kommune, der rettelig er hjemkommune, kan der imidlertid ofte stilles spørgsmålstegn ved.

Og det er netop hvad den nye medarbejder har til opgave.

- Vi ansatte medarbejderen for et år siden, og havde kun den forudsætning, at stillingen skulle være selvfinansierende. Men hun har hentet sin løn ind 10 gange. Det er imponerende, siger Thomas Krog (SF), formand for social- og sundhedsudvalget.

I løbet af 2012 har medarbejderen sparet kommunen for sammenlagt 4,4 mio. kr. på 21 sager. En besparelse, der fortsætter de kommende år.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...