Ansatte advarer mod udlicitering

Udlicitering vil ødelægge godt og velfungerende system med genoptræning, advarer medarbejderne

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Genoptræningen er blevet et varmt politisk emne. Foto: Kurt Bering

FREDERIKSHAVN:I et åbent brev til byrådet advarer medarbejderne på hele træningsområdet nu mod udlicitering af genoptræningen i Frederikshavn.

Som omtalt tidligere i NORDJYSKE ønsker Venstre og Dansk Folkeparti at udlicitere genoptræningen i Frederikshavn, der i dag foregår på Træningscenter Phønix på Nytorv, hvor der ikke længere er plads til alle.

Socialdemokraterne har sendt sagen i byrådet, hvor der er lagt op til et tæt ideologisk opgør.

Faglig sparring i fare

Medarbejderne på kommunens genoptræningscentre mener, at udlicitering er en dårlig idé.

De frygter, at kommunen ødelægger den faglige sparring de tre centre imellem, hvis man vælger at udlicitere genoptræningen i Frederikshavn.

- Vi har svært ved at forstå, at der nu skal bruges mange ressourcer i form af tid og penge på at lave udliciteringsmateriale til eksterne udbydere, skriver medarbejderne, der mener, de leverer billigst og bedst.

- Vores viden og indgående kendskab til kommunen og samarbejdspartnere, vil efter vores overbevisning være umulig at få af en ekstern operatør, hedder det blandt andet.

Samarbejde i kommunale rammer

Medarbejderne peger på værdien af samarbejdet mellem de tre træningscentre.

- En af grundene til, at det fungerer, er netop, at vi alle arbejder inden for kommunale rammer. Vi anvender samme it-system, hvilket giver en hurtig og lettilgængelig kommunikation mellem alle aktører

På centeret i Frederikshavn er der i dag ni fysioterapeuter, fire ergoterapeuter og en servicemedarbejder som klarer over 800 individuelle træningsforløb.

1000 borgere om året

Centeret i Frederikshavn blev startet for syv år siden.

Medarbejderne roser Susanne Thaarup, der har primus motor i processen.

- Susanne har været garant for, at vi var klar fra dag 1, da opgaven blev overdraget til kommunen i 2007. Hun har givet os medarbejdere gode rammer at arbejde i, og vi har nu - efter snart 7 år - fordoblet medarbejderantallet og mere end fordoblet antallet af opgaver.

Sammen med sundhedscentret giver centeret borgere i Frederikshavn og opland med kroniske lidelser et struktureret rehabiliteringsforløb. Alt i alt bliver det omkring 1000 borgere der besøger centeret igennem et år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.