Antallet af brande er stabilt

313 udrykninger i 2012 - nøjagtig det samme antal som året før

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VESTHIMMERLAND:313 udrykninger til brande i 2012 - nøjagtig det samme antal som i 2011. Og kun tre brande færre end i 2010, hvor der 316 brand-udrykninger.

Det er hvad brandmandskabet på stationerne i Vesthimmerland kan se tilbage på her ved indgangen til 2013.

Da Falck-Vesthimmerland holdt nytårsparole i festlokalet på Falckstationen i Aars kunne den lokale chef for brandstationerne i Vesthimmerland, Tommy D. Sørensen, dog fortælle, at der er store lokale forskelle på, hvor mange udrykninger brandberedskaberne har været af sted til i det forløbne år.

Antallet af udrykninger er fordelt således, at Aars har haft 93 udrykninger, hvoraf de 18 var til Nørager i Rebild Kommune. Løgstør har været ude i 139 udrykninger, Farsø 46 og Aalestrup 35.

Den største brand i 2012 var den meget omfattende brand i en affaldssilo på Aars Fjernvarmeværk. Den brand alene krævede over 1000 mandetimer. Der opstod skader for over 15 mio. kr. og der gik lang tid før driften var genetableret. Begge værkets to kraner blev ødelagt ved branden, men ved hjælp af mobile kraner fik varmeværket gang i ovnen igen.

Blinde alarmer

Tallet på 113 udrykninger i Løgstør dækker over, at især Løgstør har været belastet af mange blinde alarmer fra automatiske brandalarmanlæg - også kaldet ABA-anlæg. Der er især kommet mange automatiske opkald fra LOGSTOR på Danmarksvej, der producerer fjernvarmerør.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.