Apotek vil opgradere

Borgere i Hasseris-området bør få lettere og hurtigere adgang til medicin på recept

Farmakonom Jenni Thomsen udlevererer i dag receptpligtig medicin fra apoteksudsalget på Hasseris Bymidte. Men det skal først bringes ud fra apoteket i Reberbansgade. Foto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Farmakonom Jenni Thomsen udlevererer i dag receptpligtig medicin fra apoteksudsalget på Hasseris Bymidte. Men det skal først bringes ud fra apoteket i Reberbansgade. Foto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

HASSERIS:Mens Sundhedsstyrelsen gør klar til at lukke Svaneapoteket i Aalborgs centrum, er et andet apotek klar til at udvide.

Opleves som apotek

Reberbane Apotek vil opgradere sit apoteksudsalg i Hasseris Bymidte til en filial.

- På en apoteksfilial kan man få ekspederet sin gule recept eller sin net-recept med det samme og uden forudbestilling, og det er selvfølgelig en lettere og hurtigere måde for borgerne at få deres medicin på. For borgerne opleves en filial nøjagtigt som et rigtigt apotek, siger apoteker Anette Troelsen fra Reberbane Apotek, som driver apoteksudsalget i Hasseris Bymidte og et mere på Skipperen.

Aflaster midtbyen

Foruden en bedre service til kunderne, så vil en opgradering også kunne aflaste de tre tilbageværende apoteker i det centrale Aalborg, når Svaneapoteket lukker. De tre tilbageværende apoteker har alle forholdsvis begrænser plads.

Styrelsen vil se tal

Desuden peger apotekeren på, at byudviklingen med flere butikker og indbyggere understøtter behovet for en bedre service i Hasseris-området.

Sundhedsstyrelsen er ikke afvisende, men styrelsen vil først se en ansøgning, der med tal dokumenterer behovet. Statstilskuddet til en filial er højere end til et udsalg, og i sidste ende er det forbrugerne, der betaler via en højere medicinpris, lyder det fra styrelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.