Apotekslukning på ministers bord

Rådmand går nu til sundhedsministeren for at redde Svane Apoteket i Jens Bangs Stenhus

Rådmand for sundhed og bæredygtig udvikling, Thomas Kastrup-Larsen (S) vil have sundhedsminister Astrid Krag (SF) til at gribe ind og sikre fortsat apotekerdrift i Jens Bangs Stenhus. Arkivfoto: Michael Koch

Rådmand for sundhed og bæredygtig udvikling, Thomas Kastrup-Larsen (S) vil have sundhedsminister Astrid Krag (SF) til at gribe ind og sikre fortsat apotekerdrift i Jens Bangs Stenhus. Arkivfoto: Michael Koch

AALBORG:AALBORG: Det er ikke bare et apotek men et stykke af Aalborgs historie, der går tabt, hvis Sundhedsstyrelsen fastholder, at Svane Apotek i Jens Bangs Stenhus, skal lukke.

Det mener rådmand for sundhed og bæredygtig udvikling, borgmesterkandidat, Thomas Kastrup (S), der nu retter henvendelse til sundhedsminister Astrid Krag (SF) for at få hende til at ændre beslutningen, så næsten 350 års apotekerdrift i Jens Bangs Stenhus kan fortsætte.

- Jeg vil bede sundhedsministeren om at intervenere i den her sag, så vi kan beholde begge apoteker. Jeg synes ikke, at der er grund til at nedlægge et af dem, siger Thomas Kastrup-Larsen

Udvalget for sundhed og bæredygtig udvikling har i et høringssvar gjort opmærksom på, at man var kritisk overfor Sundhedsstyrelsens planer om at lukke apoteket i Jens Bangs Stenhus, der ellers har huset apotek siden 1665.

- Jeg er i gang med at rette en fornyet henvendelse til sundhedsministeren. Det gør jeg, fordi der ligger så lang en historie bag det at have apotekervirksomhed i Jens Bangs Stenhus. Det vil være rigtig synd og ærgerligt, hvis det skal nedlægges.

Thomas Kastrup-Larsen mener ikke, at man i Sundhedsstyrelsen har forståelsen for den historiske værdi, som det at have et apotek i Jens Bangs Stenhus har for aalborgenserne.

- Det er en kulturinstitution i Aalborg, og det kan måske godt være, at det er lidt svært at få øje på, når man sidder i København. Men for os, der bor i Aalborg, og som kender historien bag ved det, der vil det være rigtig træls for byen, hvis apotekervirksomheden dernede skulle ophøre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.