App holder styr på abonnementerne

Thomas K. Laursen og Brian Jørgensen er et par erfarne drenge med en del års erfaring fra it, koncept og produktudvikling i den finansielle sektor.

Thomas K. Laursen og Brian Jørgensen er et par erfarne drenge med en del års erfaring fra it, koncept og produktudvikling i den finansielle sektor.

Et nyt MobilePay-eventyr kan være på vej. Den nye danske FinTech-virksomhed SubHub er langt med udvikling af en ny epokegørende app, der automatisk kan håndtere den eksplosive vækst i antallet af private abonnementsordninger.

Spar Nord har allerede investeret et større millionbeløb i virksomheden, og nu skal der tiltrækkes investorer fra USA.

Baggrunden for appen er det forhold, at en lang række forbrugsvarer og services i disse år overgår til abonnementsordninger.

I USA er det gennemsnitlige antal abonnementer pr. forbruger mangedoblet og en undersøgelse fra det globale konsulenthus Gartner viser, at 35 procent af de 2.000 største virksomheder på verdensplan nu får deres omsætning fra abonnementsordninger.

I Danmark går tendensen i samme retning.

Det gælder alt fra streaming- og lydtjenester til abonnement på forskellige madvarer og beklædning.

- En meget stor andel af vores forbrug er på vej over på forskellige former for abonnementsordninger. I fremtiden vil vi abonnere på de tjenester, som vi har brug for, og som kan være med til at definere os som menneske, forklarer den ene af SubHubs to stiftere Thomas K. Laursen.

- De fleste har allerede abonnementer på TV-, streaming- og lydtjenester, men også abonnementer på fx madvarer fra Aarstiderne, træning i Fitness World, mobilabonnement, internetabonnement mv. er efterhånden meget udbredte, og det hele er på kun få år blevet en meget vigtig del af den enkelte danskers hverdag.

Thomas K. Laursen har sammen med medstifter Brian Jørgensen udviklet en avanceret app til smartphones, som meget præcist holder styr på den enkeltes abonnementer.

SubHub har foreløbig tiltrukket en større millioninvestering fra Spar Nord, og inden for få måneder skal SubHub præsenteres overfor amerikanske investorer:

- Det er helt afgørende for os at have nogle investorer i ryggen, som kan løfte os ud på globalt plan.

- Her er Spar Nords investering et meget vigtigt skridt på vejen, da første step for os er proof of concept i Danmark, så vi kan bruge vores danske erfaringer som springbræt til verden, forklarer Thomas K. Laursen.

- Spar Nord er den helt ideelle partner, da de hjælper både som rådgiver og som distributionskanal. Det samme vil vi gøre med en amerikansk investor.

Thomas K. Laursen og Brian Jørgensen deltog i Spar Nords hackathon i starten af året, og det var da også her, at ideen til SubHub opstod.

På en enkelt weekend blev ideen videreudviklet, og en dommerkomité valgte efterfølgende at tildele SubHub en af førstepriserne.

Thomas K. Laursen og Brian Jørgensen er dog et par erfarne drenge med en del års erfaring fra it, koncept og produktudvikling i den finansielle sektor.

- Som startup er det vigtigt både at have den faglige og nørdede viden, men også at have forretningsindsigt. Hvis du kan kombinere de to ting, er der ingen grænser for, hvor langt du kan nå, siger Brian Jørgensen.

Den nye app går i luften i starten af det nye år, men man kan allerede nu signe op til at afprøve en betaversion på www.subhub.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.