Arbejdsløshed skader din karakter

Der er reelle konsekvenser ved langvarig arbejdsløshed, siger ekspert fra Aalborg

Foto: Morten Stricker

Foto: Morten Stricker

DANMARK:Arbejde adler. Sådan lyder et gammelt ordsprog.

Og faktisk mener seks ud af ti danskere ifølge en ny undersøgelse, at længerevarende arbejdsløshed skader karakteren på den ledige Det skriver Avisen.dk.

Det er sådan set rigtigt, at langvarig arbejdsløshed ofte ændrer personligheden på folk, siger blandt andre seniorforsker Bo Netterstrøm.

- Det første, der går fløjten, er ens selvværd. Selvværd og karakter har betydning for hinanden, siger Bo Netterstrøm fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Bispebjerg Hospital til Avisen.dk.

Undersøgelse er lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk.

18 procent af danskerne afviser, at længerevarende arbejdsløsheds skader karakteren, men flertallet på 63 procent svarer ja til det spørgsmål.

Ifølge Bo Netterstrøm mister mange langtidsledige deres tro på, at de kan præstere.

De bliver meget stressede, og mange har en følelse af, at de ikke er gode nok - at samfundet ikke har behov for dem.

Ph.d.-stipendiat Stella Mia Sieling-Monas fra Aalborg Universitet forsker i udsatte gruppers tilknytning til arbejdsmarkedet.

Hun nævner stress, dårlig samvittighed, frygt for fremtiden og elementer af social isolation, fordi man ikke indgår i samfundet gennem arbejdet.

- Der er mange reelle konsekvenser ved langvarig arbejdsløshed. For nogle kan det blive en ond cirkel forstået på den måde, at de mange afvisninger på arbejdsmarkedet sætter sig i dem, så de begynder at afvise ideen om at kunne komme i arbejde, siger Stella Mia Sieling-Monas til Avisen.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden