Utilfredse beboere: Asfalt med en høj kant giver problemer

Ny asfalt på Solbakkevej har skabt niveauforskel mellem fortov og beboernes grunde

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:Det skulle være så godt, og det bliver det også, lover sektionsleder Tobias Geertsen, Thisted Kommune, efter et lag ny asfalt på kørebane og fortov på Solbakkevej i Thisted har skabt en kant mellem det kommunale vejareal og indkørslen til flere huse på vejen.

Det er beboerne langt fra tilfredse med, og det har de i en henvendelse til kommunen gjort helt klart.

De finder det uacceptabelt, at asfalteringen af fortovet har skabt en niveauforskel mellem fortov og deres grunde, og en løsning med at hæve belægningen i deres indkørsler, så den kommer i niveau med fortovet afvises.

- Jeg medgiver, at der er udfordringer ved indkørslen til nummer 51, men asfaltarbejdet er ikke afsluttet, så der vil ske nogle justeringer, siger Tobias Geertsen.

Blandt andet skal der fræses to til tre centimeter af asfaltbelægningen på fortovet, så den kommer i niveau med kantstenen på vejen, som kommunen har hævet og rettet op, inden asfalteringen gik i gang.

- Det vil løse problemerne, for det vil fjerne kanten ind til indkørslerne - og hvis ikke, vil vi hæve belægningen i indkørslen så den kommer i niveau med asfalten. Det gør vi i den slags situationer, siger Tobias Geertsen og tilføjer, at han forventer at det færdige resultat, trods udfordringerne, bliver godt.

Ikke øverst på listen

Solbakkevej er i den kategori af veje, som ikke står øverst på listen, når kommunens penge til asfalt prioriteres.

- I forhold til for eksempel indfaldsveje og skoleveje har deciderede boligveje lav prioritet, men Solbakkevej var stillet ny asfalt i udsigt allerede i 2016, det blev udskudt til '17 og nu er der asfalteret, så kørebane og fortov bliver jævn. Det er et renoveringsarbejde og ikke et nyanlæg, siger Tobias Geertsen som forklaring på, hvorfor det eksisterende asfaltbelagte fortov ikke er erstattet af et flisebelagt.

Han tilføjer, at arbejdet på Solbakkevej er udført som det plejer at ske i forbindelse med asfaltrenoveringer.

- Men det firma, som udfører arbejdet har blandt andet lagt asfalten på fortovet tre centimeter over højden på kantstenen. Det har vi reklameret over, så asfalten fræses af som den kommer i niveau.

Det samme sker de steder, hvor den nye asfalt er lagt for højt ind mod forsyningsskabene på vejen. Også her fjernes den overskydende asfalt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.