Asfaltarbejde giver morgenkø i Skalborg

Ny Nibevej skal have ny belægning, og det udfordrer trafikken på Nibevej og Hobrovej gennem Skalborg

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKALBORG:Et større asfaltarbejde på Ny Nibevej ved Skalborg giver trafikken en del udfordringer - specielt om morgenen i disse dage.

Det skyldes, at det i forbindelse med vejarbejdet har været nødvendigt at spærre Ny Nibevej i østlig retning ved Kærvedgårdsvej, så morgentrafikken fra Nibe, Løgstør og det vestlige opland til Aalborg har måttet ledes ind gennem selve Skalborg.

Ny Nibevej har været spærret ind mod Aalborg fra onsdag morgen 14. juni, og omkørslen har givet lange kødannelser ind gennem Drastrup og på Nibevej gennem City Syd og ind på Hobrovej.

Køen har i myldretiden strakt sig helt fra det store kryds på Hobrovej ned ad Skalborg bakke og ud ad Nibevej helt ud til Drastrup - altså pænt mere end en kilometer og på grund af de mange lysreguleringer ind til og op ad Hobrovej har det betydet, at turen fra vest og ud på eksempelvis Motorvej E45 i myldretiden har været forlænget med mellem 20 minutter og en halv time.

Holder et spor åbent

Ind mod Aalborg er der bare ikke andre muligheder for at etablere omkørslen.

- Det er blot tale om en udskiftning af asfalten. Lige nu har vi det sådan, at fra Ny Nibevej skal folk, der kommer vestfra ad Kærvedgårdsvej, op til Frejlev, forklarer Leif Bach, projektleder ved Vej og Trafik ved Aalborg Kommune.

- Det, vi så gør for at mindske kødannelser ud af byen, er, at vi holder sporet ud af byen åbent. Vi kører jo kun i det ene spor ad gangen. Så for at trafikken ikke skal stuve op ind gennem byen på udfaldsvejene, så lader vi dem, der skal vestpå, køre ud af byen i et spor ad Ny Nibevej, så de kan komme væk fra Hobrovej, forklarer projektlederen.

- Afspærringen af Ny Nibevej ind mod Aalborg vestfra piller vi ned i weekenden, da asfaltarbejdet jo ikke står på i weekenden. I stedet for kommer der skilte med hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen og fare for stenslag, lyder det fra Leif Bach.

Afspærringen sættes op igen mandag morgen frem til asfaltarbejdet afsluttes tirsdag aften.

Der er ifølge projektlederen kun regnvejr, der kan forlænge vejarbejdet.

Kritik af skiltning

Leif Bach erkender, at det har været skidt med skiltningen i forbindelse med asfaltarbejdet. For eksempel har det ikke fra starten fremgået af skiltene, hvor lang tid asfaltarbejdet står på, ligesom det ikke ved Kærvedgårdsvej fremgår om Ny Nibevej er spærret i begge retninger. Fredag morgen var der dog nederst på de gule skilte i Frejlev kommet datoer på med meget lille skrift.

- Det ved vi godt. Og det er faktisk også blevet påtalt overfor entreprenøren NCC i går (torsdag; Red.), at det er en fejl, at de ikke har sat datoer på de gule skilte. Det er ikke godt nok. Deres forklaring er, at de har fået en ny mand, og han sidder nede i Aarhus og laver de skilte, og så er det gået et eller andet galt der, erkender Leif Bach.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.